Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Καρόλου - Τσίπρα

Τα όσα ειπώθηκαν μπροστά στις κάμερες στο Μαξίμου και το αστείο του πρωθυπουργού για την πρέσβη

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου τον διάδοχο του Ηνωμένου Βασιλείου, πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, ο οποίος πραγματοποιεί με την σύζυγό του Καμίλα επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Kάρολος και Καμίλα: «Δεν ξεχνάμε τις ελληνικές σας ρίζες»

Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τον Κάρολο και εξέφρασε τη  χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίσκεψη «ορόσημο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας» και εξέφρασε την προσδοκία του  ότι «θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας», ενώ ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο θα επισκεφθεί το Λονδίνο,  ύστερα από πρόσκληση της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την  υποδοχή, αναφέρθηκε  σε μακραίωνους δεσμούς των δύο χωρών και ευχήθηκε «να συνεχίσουμε τη σπουδαία φιλία».  

Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος στη συνάντηση είναι ότι στο τέλος της συνομιλίας ο κ. Τσίπρας  αναφέρθηκε στην πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, για την οποία είπε ότι «η πρέσβης σας στην Ελλάδα μιλάει ελληνικά καλύτερα και από εμάς τους ίδιους»!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top