Τσίπρας: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη για τις εργασιακές σχέσεις

Τι αναφέρει στις αναρτήσεις του ο πρωθυπουργός για τους εργαζόμενους στη φύλαξη και στην καθαριότητα στο Δημόσιο

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» αναφέρει σε αναρτήσεις του ο πρωθυπουργός σχετικά με τις  πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους στη φύλαξη, στην καθαριότητα, στη σίτιση και τον ιματισμό στο δημόσιο τομέα.

Σε ανάρτηση στην πρωθυπουργική ιστοσελίδα αλλά και στους λογαριασμούς του πρωθυπουργού στο twitter γίνεται αναφορά στην εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας για τις συγκεκριμένες  κατηγορίες εργαζομένων και επισημαίνεται ότι  «επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης, λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα».

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι «όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους υπό αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς κλπ., διατηρούν τη δουλειά τους και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα».  

«Η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει. Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη» αναφέρεται στο κείμενο, όπως και στο σχετικό σποτ και στην ανάρτηση του πρωθυπουργού στο twitter.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top