Στην Αθήνα ο Γιούνκερ για την «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο

Θα συναντηθεί με τον Τσίπρα-Παυλόπουλο και θα μιλήσει στη Βουλή

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ για την «επόμενη μέρα»

Η πορεία των τελικών διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια αλλά και η «επόμενη μέρα», αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις 10:50, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και η συνάντηση του μεταξύ άλλων με τον Έλληνα πρωθυπουργό μπορεί να γίνει αντιληπτή σε αυτή τη συγκυρία ως κίνηση υψηλού συμβολισμού για τη στήριξη της Επιτροπής στην πορεία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, έπειτα από οκτώ χρόνια.

Εξίσου όχι τυχαία φαίνεται να είναι και η επιλογή του κ. Γιούνκερ να έρθει στην Ελλάδα μόλις μία ημέρα πριν από το άτυπο Eurogroup της Παρασκευής. Εκεί δηλαδή όπου ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει αναλυτικά την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας για την επόμενη μέρα της εξόδου από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ίδιος ο πρόεδρος Γιούνκερ, στο παρελθόν έχει στηρίξει τις προσπάθειες εξόδου της χώρας από την κρίση, αποτελώντας παραδοσιακό σύμμαχο της Ελλάδας.

Νωρίτερα, στις 10:00, θα έχει προηγηθεί συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν θα μιλήσει - μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα - στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top