Κρίσιμες συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στην Ουάσινγκτον

Παρασκηνιακές συνομιλίες ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ευρωπαίους

Κρίσιμες συζητήσεις για ελληνικό χρέος σε Ουάσινγκτον

Κρίσιμες συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ξεκινούν σήμερα στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το ελληνικό ζήτημα δεν αναμένεται να πρωταγωνιστήσει αυτή τη φορά, ωστόσο αναμένεται να απασχολήσει παρασκηνιακά τους συμμετέχοντες, καθώς η προοπτική συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος θεωρείται πλέον ισχυρή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιαίτερα θετικά εκλαμβάνονται από τους Ευρωπαίους οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την μεσοπρόθεσμη πορεία της ελληνικής οικονομίας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη και παρουσιάζουν μεγαλύτερη σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές.

Διαβάστε ακόμη: Κατεβάζει και το πρωτογενές πλεόνασμα το ΔΝΤ: Στο 2,9% και όχι στο 3,5%

Συγχρόνως, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται πεπεισμένοι πλέον για τη «βούληση» του ΔΝΤ να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα, πριν ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι, το ΔΝΤ συμφώνησε «επί της αρχής» σε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, του οποίου η πλήρης ενεργοποίηση εξαρτάται από τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι Ευρωπαίοι για την ελάφρυνση του χρέους προκειμένου να εξασφαλιστεί τη βιωσιμότητά του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top