Μαξίμου: Δεν υπάρχει θέμα μέτρων από το ΔΝΤ

Παρά την εκτίμηση του Ταμείου για πλεόνασμα 2,9% (και όχι 3,5%) δε βλέπει λόγο ανησυχίας για την καθαρή έξοδο

Μαξίμου: Δεν υπάρχει θέμα μέτρων από το ΔΝΤ

«Δεν υπάρχει θέμα μέτρων» διαμηνύει με αφορμή τη μείωση του ποσοστού του πρωτογενούς πλεονάσματος το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τη διαφορετική εκτίμηση του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα (στο 2,9% και όχι στο 3,5%).

«Επειδή γνωστά ΜΜΕ  εξακολουθούν να βλέπουν στον ύπνο τους νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Η εκτίμηση του ΔΝΤ  για πλεόνασμα 2,9%  για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Γι αυτό εξάλλου δεν τέθηκε θέμα μέτρων και κατά την τρίτη αξιολόγηση» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.  

Αναφέρουν επίσης ότι η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη σχετική ερώτηση είναι παραπάνω από σαφής,  αν και διατυπώνουν αιχμές για τις προβλέψεις του Ταμείου, επισημαίνοντας   πως «σε ό, τι αφορά την ουσία του πράγματος πάντως οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς και τα τελευταία τρία χρόνια αποδεδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα».

Καταλήγουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου:

«Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την διαδικασία της εξόδου, από το Πρόγραμμα και την επιτροπεία, όπως εξάλλου είμαστε βέβαιοι ότι επιθυμούν όλοι...».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top