Γιούνκερ: Η επίθεση με χημικά να είναι η τελευταία

Ενημερώνει την κοινή γνώμη της Βρετανίας η Μέι στο Λονδίνο

Γιούνκερ: Η επίθεση με χημικά να είναι η τελευταία

Βρυξέλλες, του Νάσου Αθανασίου

Η επίθεση με χημικά εναντίων αμάχων δεν ήταν η πρώτη, αλλά πρέπει να είναι η τελευταία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ σε σχέση με την επιχείρηση των συμμάχων εναντίων του συριακού καθεστώτος, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση για μια διαρκή εκεχειρία, και μια πολιτική λύση μέσω της διαδικασίας της Γενεύης.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει στο μήνυμά του: "Χθες το βράδυ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν με μια συντονισμένη στρατιωτική επιχείρηση στην απαράδεκτη επίθεση με χρήση χημικών όπλων που πραγματοποίησε το καθεστώς της Συρίας εναντίον αμάχων στη Ντούμα στις 7 Απριλίου".

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, "η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και πρέπει να καταδικαστεί με τους ισχυρότερους όρους".

"Η διεθνής κοινότητα", τονίζει, "έχει την ευθύνη να εντοπίσει και να απαιτήσει από τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν για οποιαδήποτε επίθεση με χημικά όπλα".

"Δεν ήταν η πρώτη φορά που το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον πολιτών, αλλά πρέπει να είναι η τελευταία", σημειώνει ο Ζ.Κ.Γιούνκερ.

"Καθώς μπαίνει στο 8ο έτος σύγκρουσης, η Συρία χρειάζεται απεγνωσμένα μια διαρκή εκεχειρία με σεβασμό σε όλα τα μέρη, η οποία θα ανοίγει το δρόμο για την επίτευξη μιας διαπραγματευτικής πολιτικής λύσης μέσω της διαδικασίας της Γενεύης υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, για να φέρει την ειρήνη στη χώρα μια για πάντα", τονίζει ο Πρόεδρος της Κομισιόν και καταλήγει: "μετά από τα βάσανα που υπέστησαν, οι Σύροι δεν αξίζουν τίποτε λιγότερο".

Ενημερώνει την κοινή γνώμη της Βρετανίας η Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά το αντίστοιχο μήνυμα από Τραμπ στην Ουάσιγκτον,  ενημερώνει στο Λονδίνο  την κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας για την επίθεση των τριών κρατών στη Συρία .

Δείτε τις δηλώσεις εδώ:   

https://live.ruptly.tv/events/201804140800-LIVE2098

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top