Ολοκληρώνεται ο κύκλος συναντήσεων του Κοτζιά για το Σκοπιανό

Eπιτέλους άλλαξαν το όνομα στο αεροδρόμιο των Σκοπίων

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος ενημέρωσης των αρχηγών των κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της FYROM  από τον υπουργό εξωτερικών.  To απόγευμα ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

Όπως μετέδωσε η Ειρήνη Σαββοπούλου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου, oλοκληρώθηκαν όμως και οι διαδικασίες αλλαγής του ονόματος στο αεροδρόμιο των Σκοπίων και πλέον το «αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος»  λέγεται «Διεθνές  Αεροδρόμιο Σκοπίων».  

Οι τελικές εργασίες μετονομασίας που ολοκληρώθηκαν χθες,  αφορούν όχι μόνο στην πρόσοψη του αερολιμένα αλλά και στο εσωτερικό του και οποιαδήποτε σήμανση που περιελάμβανε όρους όπως «Μακεδονία» έχουν απομακρυνθεί .

Να υπενθυμίσουμε ότι η  αλλαγή της ονομασίας του αεροδρομίου, της εθνικής οδού αλλά και η απομάκρυνση αγαλμάτων  εντάσσονται  στο πλαίσιο των κινήσεων καλής θέλησης εκ μέρους των Σκοπίων.

Όμως,  στην ουσία της η διαπραγμάτευση φαίνεται πως βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του Νίκου Κοτζιά στους αρχηγούς των κομμάτων το προηγούμενο διήμερο. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε συγκρατημένος στους συνομιλητές του, λέγοντας πως ακόμη δεν έχει βρεθεί συμφωνία ούτε για το όνομα, ούτε για το  εύρος χρήσης του,  πόσω δε μάλλον για το Σύνταγμα.

Η λύση είναι πλέον στα χέρια της ηγεσίας των Σκοπίων, αφού πρέπει να αποδεχθεί να κάνει βήματα πίσω. Για τον ίδιο λόγο  αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντησή του με τον Σκοπιανό ομόλογό του την επόμενη Πέμπτη, ενώ στις 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων,  χωρίς να αποκλείεται εκεί μια νλεα συνάντηση Τσόπρα  - Ζάεφ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top