Καμμένος για τους δύο συλληφθέντες: Ήταν προσχεδιασμένο - Μπορεί να τους κρατήσουν 15 χρόνια!

Σφοδρή επίθεση κατά του Ερντογάν από τον υπουργό Άμυνας - "Εξπρές του Μεσονυχτίου" χαρακτήρισε την Τουρκία - Νέα ενημέρωση 21.01

«Εγώ εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν. Γιατί όταν έχουμε πολλά τέτοια επεισόδια και τους αφήνουν σε 5 λεπτά, και από την πρώτη στιγμή τους πήραν και τους μετέφεραν και παρότι ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας τα απέρριψαν, φάνηκε ότι πάνε για τέτοια δουλειά» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Βουλή, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.  Όπως αποκάλυψε για το περιστατικό «την πρώτη ώρα συναντήθηκαν οι δύο στρατηγοί –ταξίαρχοι».

«Τώρα δεν μπορούν να τους ρίξουν καμία μεγάλη καμπάνα γιατί δεν βρήκαν τίποτα» ανέφερε  ο κ. Καμμένος  για το περιστατικό  αλλά πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας την κινηματογραφική ταινία «Το Express  του Μεσονυχτίου»:  

«Αν δεις το Express του Μεσονυχτίου θα δεις ότι κι αυτόν που έριξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά», ενώ σε άλλο σημείο  ανέφερε για το ίδιο θέμα:   «Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου, μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια η ιστορία»!   

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για το αν υπάρχει κανάλι επικοινωνίας, ο υπουργός Άμυνας  ανέφερε:

«Τι κανάλι επικοινωνίας; Εδώ μιλάμε για τον Ερντογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις; Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερτογάν; Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθερώσει τους «8»; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, θα δούμε. Καταρχήν, του επιστρέψαμε το ελικόπτερο».

Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ο κ. Καμμένος επισήμανε:  «Ότι υπάρχει μια ένταση, υπάρχει. Ότι μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν, αλλά να ξέρετε ότι η κατάσταση των τουρκικών δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή. Το 80% των τεθωρακισμένων τους είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό, σε πιλότους κλπ. βρίσκεται εκτός στρατεύματος. Η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι αυτή που περίμεναν. Στο Αφρίν υπήρχαν 3 νεκροί από Κούρδους».

Ο υπουργός  Άμυνας συμπλήρωσε όμως  ότι «δεν καθησυχάζουμε καθόλου τον ελληνικό λαό. Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου, αν παραβιάσουν εθνική κυριαρχία, θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης που αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν, χωρίς να υποχωρούμε από τις δικές μας θέσεις».  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top