Μπήκαν ήδη στο «Εξοικονόμηση» 12.338 σπίτια – Θα καλύψει 90.000 νοικοκυριά τελικά το πρόγραμμα

Η πρώτη φάση της υποβολής αιτήσεων κάλυψε 5 Περιφέρειες

Μπήκαν ήδη στο «Εξοικονόμηση» 12.338 σπίτια

Τουλάχιστον 90.000 νοικοκυριά θα καλύψει τελικά το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», για το οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, διπλαστιάστηκαν τα κονδύλια και έτσι αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των «τυχερών» που θα κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους με επιδότηση έως και 17.500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Διπλασιασμό των κονδυλίων για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» ανακοίνωσε ο Σταθάκης

Ειδικότερα, ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος διπλασιάζεται από τα 350 εκατ. ευρώ στα 700 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογιστούν και τα τραπεζικά κεφάλαια (250 εκατ. ευρώ) που έχουν εξασφαλιστεί για χρήση στο πλαίσιο του προγράμματος, το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Μεγάλο φιάσκο με την «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»: Εκτός λειτουργίας και πάλι η σελίδα!

Αν και το σύστημα πέρασε από… χίλια κύματα, η πρώτη φάση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε με 12.338 αιτήσεις να παίρνουν το πράσινο φως, δεσμεύοντας συνολικά 158,5 εκατ. ευρώ. Αφορούσε τις εξής 5 Περιφέρειες: Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πόροι που αρχικά διέθετε το Ταμείο Άμεσης Ενίσχυσης για τις συγκεκριμένες Περιφέρειες ήταν 100 εκατ. ευρώ και ότι στη συνέχεια αυτοί αυξήθηκαν κατά 20%, όπως προβλέπεται όταν υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον. Έτσι, διατέθηκε το σύνολο των πόρων που ήταν διαθέσιμοι για αυτή την πρώτη φάση των αιτήσεων και απενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εγγραφής νέων χρηστών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Όσον αφορά όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον και εγγράφθηκαν αλλά δεν ολοκλήρωσαν την υποβολή της αίτησης (εκτιμάται πως είναι λίγο περισσότεροι από 8.000), μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τη διαδικασία και να ενταχθούν στους επιλαχόντες. Ήδη, οι επιλαχόντες για τις 5 Περιφέρειες είναι 3.324.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες δύο ημερομηνίες για τις υποβολές αιτήσεων για το πρόγραμμα είναι οι εξής: 

- Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

- Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top