Αυξάνονται και πληθύνονται οι αρνήσεις στην προανακριτική

Ποιοι έχουν απαντήσει «όχι» μέχρι στιγμής στην πρόσκληση

Αυξάνονται και πληθύνονται οι αρνήσεις στην προανακριτική

Αυξάνονται και πληθύνονται οι αρνήσεις των πολιτικών προσώπων,  των οποίων ερευνάται η εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis από την προανακριτική επιτροπή.  στην πρόσκληση να παραστούν στις εργασίες της, μετά την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διερευνήσει την αρμοδιότητα και όχι την ουσία της υπόθεσης.

Άρνητικά απάντησαν ήδη οι κ.κ.  Λοβέρδος, Λυκουρέντζος, Σαμαράς, Αβραμόπουλος και σήμερα το απόγευμα ο Παναγιώτης Πικραμμένος και Άδωνις Γεωργιάδης με επιστολή τους στο προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής.

Ο κ. Πικραμμένος αναφέρει ότι δε θα παραστεί και επισημαίνει: «Προσδοκώ ότι η κρίση της επιτροπής θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, και τους Νόμους».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι  επιτροπή έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες και προσθέτει ότι  «αυτό που μου ζητάτε είναι σα να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει την γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι».

«Με συγχωρείτε κ. Πρόεδρε αλλά ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή. Σας παρακαλώ θερμά να μην εξευτελίζετε για πολιτικούς λόγους ούτε το κοινοβούλιο, ούτε το Σύνταγμα. Στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κ. Τσίπρας εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω» προσθέτει ο κ. Γεωργιάδης.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top