Στα Σκόπια αύριο ο Κοτζιάς για να διαπραγματευτεί το Gorna Makedonija

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις – «Έχουμε στείλει και εμείς σχέδιο» λέει ο Ζάεφ

Στα Σκόπια μεταβαίνει αύριο ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εν μέσω ανταλλαγής σχεδίων των δυο κυβερνήσεων για επίλυση του Σκοπιανού.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος που προσγειώνεται στο αεροδρόμιο των Σκοπίων μετά την αλλαγή του ονόματος και την αφαίρεση των πινακίδων «Μέγας Αλέξανδρος».

Ήδη, έχει σταλεί στα Σκόπια ένα σχέδιο συμφωνίας 20 σελίδων, με επικρατέστερο όνομα το Gorna Makedonija.

«Έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την πΓΔΜ» είπε ο κ. Κοτζιάς.

Ως «απάντηση» τα Σκόπια έχουν στείλει τις δικές τους προτάσεις ενώ η Αθήνα έχει το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών (Κοτζιά-Ντιμιτρόφ) υπό την αιγίδα του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου στη Βιέννη.

Το θέμα μπορεί να παραμένει αγκάθι στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητων Ελλήνων, ωστόσο δεν απειλεί την κυβερνητική συνοχή.

Όπως δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά το τετ-α-τετ που είχε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα, η συνεργασία των δυο κυβερνητικων εταίρων, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, άσκησε εκ νέου κριτική στον τρόπο χειρισμού του θέματος της ονομασίας από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «στο σκοπιανό η κυβέρνηση θυμίζει Βαβέλ».

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top