Διαλύει τα σύννεφα ο Καμμένος: Μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ

Επανέλαβε τα περί «ομήρων» για τους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

Καμμένος: Μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ

Να διαλύσει τα «σύννεφα» που – πληροφορίες ήθελαν να – έχουν μαζευτεί γύρω από τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με αφορμή και τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ αύριο, θέλησε ο Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της δίκης του για τη δήλωση «λιντσάρετε τον Πάχτα» για την οποία αθωώθηκε. 

«Η συγκυβέρνηση αυτή τη στιγμή προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει και θα φτάσει μέχρι το τέλος» είπε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε ακόμη: Κάτι τρέχει με τον Καμμένο; Φούντωσαν τα σενάρια για ρήξη με τον Τσίπρα

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα της ονομασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν αλλάζει στάση: «Όπως τα εθνικά θέματα για το όνομα της Μακεδονία είναι ξεκάθαρη, η θέση των ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε καμία λύση που θα περιέχει τον όρο ‘’Μακεδονία’’. Ούτε Βόρεια, ούτε Νότια ούτε Δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Θέλουμε λύση χωρίς την παράδοση του όρου Μακεδονία» πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η προϋπόθεση για την αλλαγή του Συντάγματος είναι προϋπόθεση που έβαλε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Επανέλαβε τα περί «ομήρων» για τους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

Ο κ. Καμμένος επέμεινε και στη θέση του περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών.

«Θα πρέπει να αντιληφθεί η ευρωπαϊκή ένωση ότι αυτοί οι δυο στρατιωτικοί ήταν εκείνοι που εκτελούσαν την απόφαση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ και την απόφαση Κορυφής για την διαφυλάξω των ευρωπαϊκών συνόρων. Και βεβαίως είναι και Νατοϊκοί στρατιωτικοί και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Έχουμε δυο παλικάρια τα οποία βρίσκονται κρατούμενοι σε φύλακες υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Δυο παλικάρια που ανήκουν στον ελληνικό στρατό αλλά και παράλληλα εκείνη την ώρα που έκαναν την περιπολία τους έκαναν και την περιπολία διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα» πρόσθεσε.

Αθωώθηκε για τη δήλωση για τον Πάχτα

Αθώο έκρινε, τέλος, τη Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον κ. Καμμένο, για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής τον Σεπτέμβριο του 2013 προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε «πολιτική έκφραση» την προτροπή του κ. Καμμένου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top