Κάτι τρέχει με τον Καμμένο; Φούντωσαν τα σενάρια για ρήξη με τον Τσίπρα

Η «εντολή σιγής» προς τα στελέχη και η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ την Τρίτη

Κάτι τρέχει με τον Καμμένο; Φούντωσαν τα σενάρια για ρήξη

«Φούντωσαν» εκ νέου τα σενάρια τις τελευταίες ώρες για πρόβλημα στις σχέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κυβερνητικό του εταίρο, πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Νέα λαβή έδωσε το δημοσίευμα της  «Εφημερίδας των Συντακτών» ότι ο κ. Καμμένος ζήτησε από τα στελέχη των ΑΝΕΛ να αποφύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις στα ΜΜΕ μέχρι την Τρίτη, όταν και  θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, στην οποία αναμένεται να υπάρξει «μία σημαντική ανακοίνωση».

Σύμφωνα επίσης με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»,  ο πρωθυπουργός όπως και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς φέρονται να αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις με τον υπουργό Άμυνας σε συνάντηση που είχαν στο σπίτι του στο Καβούρι την Παρασκευή. Κατά το ίδιο δημοσίευμα οι δύο πλευρές «βρίσκονται ένα βήμα πριν τη ρήξη».                 

Τσίπρας και Καμμένος φέρονται να επικοινώνησαν και την Πέμπτη εξαιτίας της δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ βουλευτών των δύο κομμάτων (όπως π.χ. μεταξύ της Αννέτας Καββαδία του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ) ενώ αίσθηση προκάλεσε και η κόντρα στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Μπάμπη Λαζαρίδη, με αφορμή τον Ιβάν Σαββίδη και τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ που διακόπηκε.      

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται να είναι έντονα ενοχλημένος και για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στην οποία δόθηκε διάσταση  - από μερίδα των ΜΜΕ - ως προσπάθεια εξεύρεσης «εναλλακτικής  λύσης», σχετικά με την παραμονή μιας κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σε περίπτωση ρήξης με τον κ. Καμμένο.       

Την ίδια ώρα οι ΑΝΕΛ συνεχίζουν να διαμηνύουν  προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι οποιαδήποτε συμφωνία με τα  Σκόπια με ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Mακεδονία» δεν πρόκειται να την ψηφίσουν, ενώ διαφορά απόψεων υπάρχει και στο ζήτημα  του χαρακτηρισμού της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, ως «ομηρία», από τον οποίο αποστασιοποιήθηκε  ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, όπως και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ο οποίος μίλησε για  «προσωπική άποψη», η οποία «δεν απηχεί τη θέση της κυβέρνησης».

Κατ΄ άλλους πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δραματικό δεν πρόκειται να συμβεί. Όπως υποστηρίζουν,  επικαλούμενοι και τι έχει συμβεί σε αντίστοιχες «κρίσεις» στο παρελθόν, ο κ. Καμμένος θα βρει τρόπο να εκφράσει την ανησυχία  του εκλογικού του ακροατηρίου μέσω της φραστικής διαφοροποίησής του αλλά δεν πρόκειται να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης.  Αυτό δεν σημαίνει όμως πως «για καλό και για κακό» δεν λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα ενδεχόμενα...     

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top