Μαίνεται η πολιτική κόντρα για τη Novartis

Τι απάντησε ο Τζανακόπουλος στους ισχυρισμούς Σαμαρά για «γελοιοποίηση της συμμορίας»

Μαίνεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση Novartis, μετά από τα συμπληρωματικά στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ανάμεσα τους είναι και ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά στον Κωνσταντίνο Φρουζή, στο οποίο αναγράφονται το όνομα και τα τηλέφωνα του τότε αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Για «γελοιοποίηση της συμμορίας» μιλούν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα πως τα νέα στοιχεία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας περί σκευωρίας.

 «Κάθε μέρα που η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis συνεχίζει τις εργασίες της, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταρρίπτουν με πάταγο τις ανυπόστατες θεωρίες της Νέας Δημοκρατίας και των φερομένων ως εμπλεκομένων περί σκευωρίας»,  υποστήριξε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Και κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο καθαροί οι λόγοι που η Ν.Δ. δεν ψήφισε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και τώρα επιχειρεί διαρκώς με προσχηματικά επιχειρήματα να εμποδίσει την πραγματική διερεύνηση του σκανδάλου. Διότι δεν την ενδιαφέρει η διερεύνηση αλλά μονάχα η συγκάλυψη» ανέφερε ακόμα  ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε:   

«Αντί η Ν.Δ. και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες όπως φαίνεται πέφτουν στο κενό, αλλά και στις μυθοπλασίες περί σκευωρίας, οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην Επιτροπή όσο και στους Έλληνες πολίτες».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος διατύπωσε επίσης  τα ερωτήματα:

-Διαψεύδουν ή όχι τη γνησιότητα του επίμαχου σημειώματος του Αντώνη Σαμαρά προς τον κ. Φρουζή;

-Για ποιο λόγο ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε τον αντιπρόεδρο της Novartis στον τότε πολιτικό επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι και υπεύθυνο για οποιαδήποτε έγκριση δαπάνης του Ελληνικού Δημοσίου;

-Πώς γίνεται ενώ ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ιδιωτικά με τον κ. Φρουζή, ο τελευταίος να λαμβάνει το επίμαχο παραπεμπτικό σημείωμα προς τον Χρήστο Σταϊκούρα;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top