Μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή και για τους συλληφθέντες από την Τουρκία στον Έβρο

«Αφήστε έξω την εξωτερική πολιτική από την κομματική αντιπαράθεση» - «Γιατί δεν διαψεύδετε τον Ερντογάν ότι υποσχεθήκατε τους 8 Τούρκους;»

Χαμηλούς τόνους θέλησε να κρατήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση της ΝΔ σύστασης προανακριτικής επιτροπής (εις βάρος τριών υπουργών για τη Novartis) σχετικά με το επεισόδιο στον Έβρο και απαντώντας στα όσα είχε αναφέρει στην αγόρευσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.     

«Καλό θα ήταν να αφήσουμε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής έξω από το επίπεδο μιας αντιπαράθεσης για επικοινωνιακά οφέλη. Εγώ δεν θα μπω στον ίδιο ρόλο που εσείς πριν λίγο μπήκατε» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ενώ στο ερώτημα του κ. Μητσοτάκη γιατί δε συνομιλεί με τον ομόλογό του της Τουρκίας για το ζήτημα, απάντησε ότι θα επιλέξει ο ίδιος τον χρόνο, αν πρόκειται  να συμβεί κάτι τέτοιο.      

«Στενός σας συνεργάτης βγήκε στην τηλεόραση και δήλωσε ότι ευθύνεται η προκλητική στάση της Ελλάδας για την τουρκική επιθετικότητα» απάντησε επίσης στον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας, τον οποίο κατηγόρησε επίσης:  «Καθίσατε με τον Τούρκο πρωθυπουργό στο Μόναχο σε ένα τραπεζάκι, που είχε μόνο την τουρκική σημαία. Εγώ όσα είχα να πω τα είπα μπροστά στον κ.Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο είναι αδιαπραγμάτευτη η ΑΟΖ της Κύπρου. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

Μητσοτάκης: Γιατί δεν διαψεύδετε ότι υποσχεθήκατε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στον Ερντογάν;

«Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι του υποσχεθήκατε ότι θα επιστρέψετε πίσω τους αξιωματικούς το συντομότερο δυνατό. Δεν έχουμε ακούσει την δικιά σας εκδοχή για τη συνομιλία» είχε αναφέρει συγκεκριμένα προηγουμένως, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα  ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τον ρώτησε:     

«Γιατί δεν αξιοποιήσατε τώρα το δίαυλο επικοινωνίας που λέτε ότι υπάρχει; Αξιοποιήστε τον ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν οι δύο Ελληνες αξιωματικοί στην Ελλάδα,  όπως οφείλει να κάνει η Τουρκία».

Απηύθυνε ακόμα το ερώτημα στον κ. Τσίπρα αν « είναι σοβαρή η εικόνα μιας κυβέρνησης όταν ο Υπουργός  Εξωτερικών διαφωνεί με τον Υπ. Εθνικής Άμυνας;» και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων .     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top