Φίλης: Βοηθάμε την Τουρκία κάνοντας κυρίαρχο θέμα τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών!

«Δεν είναι αυτό το μείζον θέμα σήμερα»

«Είναι πολύ σημαντικό αλλά δεν είναι αυτό το μείζον θέμα σήμερα» δήλωσε ο Νίκος Φίλης στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με τη σύλληψη και κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.

Παράλληλα, είπε πως δεν βοηθά να παίρνει μεγάλη πολιτική και ενημερωτική διάσταση το θέμα διότι έτσι εξυπηρετείται η Τουρκία.

«Πιστεύετε ότι έπρεπε να προτρέξει η ελληνική πλευρά και να μιλήσει για κρίση; Ορθώς, είπε ότι συχνά συνέβαινε και από εδώ και από εκεί το λάθος, να μπαίνει ο ένας στο έδαφος του άλλου, και δεν έδωσε μία διάσταση που ήθελε να δώσει στη συνέχεια η Τουρκία» τόνισε ο κ. Φίλης.

«Κάναμε όλες τις ενέργειες προκειμένου και διεθνώς και διμερώς να τεθεί το θέμα αυτό. Είναι λάθος, ζητήματα τόσο λεπτά να αποτελούν αντικείμενο μιας παραπλανητικής ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών. Δηλαδή βοηθάει την Τουρκία να θέτουμε ως θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης αυτή την υπόθεση της ταλαιπωρίας των δύο στρατιωτικών» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία δεν είναι τόσο απλό όπως το Σκοπιανό, «που μαζεύονται μερικές χιλιάδες στο δρόμο». «Είναι λεπτό ζήτημα. Και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, είπε: «Δεν μπορώ να δώσω απάντηση πότε θα επιστρέψουν. Αν κρίνω από το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου θα τραβήξει σε χρόνο».

«Βεβαίως χρειαζόμαστε την αποτρεπτική μας δύναμη και τους εξοπλισμούς μας για να αντιμετωπίζουμε πιθανά προβλήματα, το θέμα είναι να ισχυροποιηθούμε στην οικονομία» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας πως δεν είναι το μείζον θέμα η σύλληψη των στρατιωτικών: «Είναι πολύ σημαντικό, θα κάνουμε κινήσεις για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό; Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες; Τους ενδιαφέρει η ειρήνη, η σταθερότητα, να φύγουν οι δύο άνθρωποι αλλά, τους ενδιαφέρει και η οικονομία, έχετε καταλάβει ότι υπάρχει αναβρασμός, μια αναστάτωση στην Ευρώπη;».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top