Προκαλεί η Τουρκία: Το υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται στον Παυλόπουλο!

Τον καλεί να σεβαστεί (!) τη θέση του και το διεθνές δίκαιο

Το υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται στον Παυλόπουλο

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και fake news, ωστόσο είναι η πραγματικότητα.

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, «συμβουλεύοντας» μάλιστα τον Προκόπη Παυλόπουλο να σεβαστεί τη θέση του και να προσέχει τις δηλώσεις του!

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την περασμένη Κυριακή από τον δήμο Πύδνας- Κολινδρού στην Πιερία, την οποία κάλεσε να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με μία εμπρηστική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Όλη η Ορεστιάδα συμπαραστέκεται στα δύο παλικάρια - Οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη ξεσπούν στο STAR

«Ο ελληνικός τύπος ανέφερε χθες (6 Μαρτίου) ότι ο κ. Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελλάδας, έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: “Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε ιστορικά να έχουμε”… “Αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα κάνουμε αυτό που έκαναν και οι πρόγονοί μας”. Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική η οποία δεν αρμόζει στη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Αυτή δεν ήταν η μόνη πρόκληση από πλευράς τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καθώς με άλλη ανακοίνωσή του ζητά τη σύλληψη των Χρυσαυγιτών που έκαψαν την τουρκική σημαία κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τη Δευτέρα το βράδυ στο Σύνταγμα.

Διαβάστε ακόμη: Τη σύλληψη των Χρυσαυγιτών που έκαψαν την τουρκική σημαία ζητούν οι Τούρκοι

Tι είχε πει ο Προκόπης Παυλόπουλος που ενόχλησε την Τουρκία

Ο κ. Παυλόπουλος είχε επισημάνει ότι η χώρα μας επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και στηρίζει την ευρωπαϊκή της προοπτική, αλλά αυτά εξαρτώνται «από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του Ευρωπαϊκού δικαίου».

Διαβάστε ακόμη: Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς Άγκυρα: Σεβαστείτε τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου

«Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης; […] Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει. […] Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας» είχε πει – μεταξύ άλλων – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top