Τζανακόπουλος για Έλληνες στρατιωτικούς: Αν χρειαστεί, ο Τσίπρας θα καλέσει τον Ερντογάν

Χαρακτηρίζει «ακραίο και προκλητικό» το να κατηγορηθούν για κατασκοπεία

Τζανακόπουλος: Επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν αν χρειαστεί

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί για κατασκοπεία, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος τόνισε πως δε μπορεί αν προεξοφλήσει τη στάση της Τουρκίας.

«Αν προκύψει τέτοια κατηγορία θα πρόκειται για μια ακραία, προκλητική και άκρως πολιτικοποιημένη ενέργεια» πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη: Τι θα απαντήσει ο Τσίπρας στον Ερντογάν αν του ζητήσει ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 πραξικοπηματίες

«Ό,τι πρέπει να γίνει,  γίνεται, σε όλα τα επίπεδα που κρίνουμε σε αυτή τη φάση ότι είναι αποτελεσματική η παρέμβαση» είπε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει «κάθε διπλωματικό μέσο και κάθε πολιτικό μέσον πίεσης».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επικοινωνίας σε επίπεδο ηγετών των δύο χωρών, είπε ότι εφόσον χρειαστεί θα επικοινωνήσει και ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε και την περίπτωση του Γερμανού δημοσιογράφου της Die Welt που παρέμεινε έγκλειστος επί έναν χρόνο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Σηλυβρία χωρίς δίκη, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «ενδεικτικό της συμπεριφοράς της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top