Τσίπρας: Η τραγωδία της κρίσης πρέπει να κλείσει με την απόδοση ευθυνών

Τι απάντησε από τους Δελφούς στη δέσμευση Μητσοτάκη για μείωση των φόρων - Νέα ενημέρωση 03-03-2018 08:17

«Η τραγωδία της ελληνικής κρίσης πρέπει να κλείσει με την απόδοση των ευθυνών, γιατί αλλιώς δεν γίνεται να πάμε παρακάτω. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ριζικά τα συστημικά αίτια της διαφθοράς» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.       

Όπως πρόσθεσε «δεν γίνεται να πάμε παρακάτω με την ψευδαίσθηση ότι η κρίση  θα ξεχαστεί γρήγορα. Μόνο έτσι θα κλείσει με  εθνική αυτογνωσία, ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη», αν και σε άλλο σημείο τόνισε σχετικά με την απόδοση ευθυνών ότι «αυτό είναι κυρίως έργο της Δικαιοσύνης και όχι των πολιτικών δυνάμεων».  

Όπως ισχυρίσθηκε ο κ. Τσίπρας «στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, διαμορφώθηκε μια αποκομμένη κυβερνητική ελίτ που πολλές φορές με αλαζονεία και κυνισμό, μεταχειρίστηκε το λαϊκό αίσθημα με μεθόδους κατευνασμού, εκτόνωσης κι επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα μετά το μνημόνια διαμήνυσε: «Έχουμε καταστήσει σαφές ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει αλλά ταυτόχρονα διεκδικούμε την ανάκτηση της αυτονομίας μας, στον καθορισμό της οικονομικής μας πολιτικής».  

«Δεν θα ήταν υπερβολή να επαναλάβω ότι είμαστε όπως λένε στην καθομιλουμένη των αγορών και των επενδυτών the next big thing στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέφερε ότι «σήμερα η Ελλάδα γίνεται μια χώρα πιο φιλική και πιο αξιόπιστη στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, λιγότερο γραφειοκρατική» .

Για την έξοδο από την κρίση επισήμανε ακόμη ότι «τα τρία τελευταία χρόνια δώσαμε ένα μεγάλο και πολλές φορές άνισο αγώνα σε αντίξοες συνθήκες με στόχο όχι μόνο να σταματήσουμε την καταστροφή αλλά και να θεραπεύσουμε τις αιτίες που την προκάλεσαν».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε επίσης στη δέσμευση Μητσοτάκη για μείωση των φορολογικών συντελεστών: «Δεν αρκεί η ευκολία, όπως η εύκολη απάντηση για παράδειγμα για μείωση φορολογικών συντελεστών, που σίγουρα πρέπει να γίνουν, ως δήθεν πανάκεια για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας και χωρίς μάλιστα απαντήσεις για το πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί δίχως περαιτέρω  ζημιές και περικοπές στο εύθραυστο κοινωνικό κράτος, δεδομένων των δημοσιονομικών περιορισμών» και πρόσθεσε:

«Οι εύκολες εξαγγελίες δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανένα. Είναι τόσο παλαιοκομματικές όσο ακούγονται».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top