Βαριές εκφράσεις από αντιπολίτευση κατά Κουβέλη: Εκτελεί μια άθλια πολιτική συμφωνία

Κωνσταντινόπουλος: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα – Θεοχαρόπουλος: Ακολουθεί μοναχική πορεία

Σκληρή κριτική στον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος από χθες είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνηση Τσίπρα, ασκεί η αντιπολίτευση.

«Για τρία ολόκληρα χρόνια πολλοί διακωμωδούσαν την παρουσία του κ. Κουβέλη στην πολιτική ζωή της χώρας, υπό την έννοια ότι δεν έχει αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι όμως, ανάμεσά τους και εγώ, κρατούσαν το ενδεχόμενο να είχε ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά καθαρά για ιδεολογικούς λόγους. Δεν συμφωνούσε, δηλαδή, με τις περικοπές μισθών και συντάξεις» είπε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για μία πολύ άθλια συμφωνία, ένα πολιτικό συμβόλαιο που είχε να κάνει με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και τον συμβιβασμό του κ. Κουβέλη με 2 μνημόνια, την παράδοση του εθνικού πλούτου της χώρας για 99 χρόνια, για μειώσεις των κατά 40% επιπλέον σε σχέση με το 2014 και για τη μείωση των μισθών στα επίπεδα των 327 ευρώ» πρόσθεσε.

«Ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι σταθερά απέναντι στον εθνολαϊκισμό. Η συμμετοχή του κ. Κουβέλη σε συγκευβέρνηση που μετέχει ο κ. Καμμένος αλλά και σε θέση υφισταμένου του κ. Καμμένου, οδηγεί τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ο κ. Κουβέλης ακολουθεί μια μοναχική πορεία» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Απαντώντας, εξάλλου, σε όσους είπα πως ο κ. Κουβέλης γύρισε στο σπίτι του, είπε: «Αν το σπίτι του είναι ο χώρος μια αριστεράς στην οποία έχει γίνει μια εθνολαϊκιστική όσμωση τόσο έντονη, ώστε να μην μπορείς πλέον να διακρίνεις ποιος είναι, τι, τότε ας ορίσει ο καθένας το σπίτι του».

Με σκληρά λόγια μίλησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ο καθένας με τη στάση ζωής του δείχνει αν ευτελίζεται ή όχι. Η περίπτωση του κ. Κουβέλη είναι ξεχωριστή περίπτωση. Ήταν η αριστερά της ευθύνης, όπως παρουσιαζόταν. Ενώ του είχε προταθεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταψήφισε με τη Χρυσή Αυγή, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ τον Σταύρο Δήμα και έχουμε τις εξελίξεις που έχουμε. Οι πολίτες θα τον κρίνουν. Άλλωστε όπως λέει ο λαός μας τα στερνά τιμούν τα πρώτα» σχολίασε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top