Οι «πονηρές» προθέσεις της κυβέρνησης για το Ίδρυμα της Παναγίας στην Τήνο

Κ. Μακρή: Το οικονομικό δέλεαρ και ο στόχος να πληγεί ο τοπικός Μητροπολίτης

Στους στόχους που εξυπηρετεί η κίνηση της κυβέρνησης να "κρατικοποιήσει" το Ίδρυμα της Παναγίας στην Τήνο, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε επίσης:  Aνησυχία στους πιστούς για τα τάματα της Παναγίας της Τήνου μετά την τροπολογία για τις αρμοδιότητες της εκκλησίας     

Στην Εκκλησία θεωρούν δεδομένο η κυβέρνηση έκανε αυτή την κίνηση με διπλό στόχο:

1. Να "κρατικοποιήσει" ένα ίδρυμα με πολυ μεγάλα έσοδα.

2.  Να πλήξουν και να αποδυναμώσουν τον Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου και Μυκόνου, κ. Δωρόθεο, ο οποίος πρωταγωνίστησε  στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό και διάβασε την απόφαση της ιεραρχίας.

«Και επειδή ο κ. Δωρόθεος ειναι αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου,  με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση στέλνει ένα μήνυμα απευθείας στον Αρχιεπίσκοπο ότι τον τελευταίο λόγο τον εχει πάντα η ίδια. Η αντίδραση του κ. Ιερώνυμου ήταν σφοδρή και έπεται συνέχεια. Η εκκλησία θα προσφύγει στο ΣτΕ για να ακυρώσει το νόμο» τόνισε η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.    

Κατέληξε η Κ. Μακρή στο σχόλιό της:

«Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος με την Εκκλησία. Ξέρω ότι ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας που έγινε στόχος της Εκκλησίας, στον ανασχηματισμό βρεθηκε σπίτι του. Θα δούμε σύντομα ποια θα είναι η τύχη του κ. Γαβρόγλου». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top