Παραδοχή Γαβρόγλου: Έμεινε μεγάλος αριθμός παιδιών εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Τι είπε για τις μετέγγραφες και το στεγαστικό επίδομα

Γαβρόγλου: Έμεινε μεγάλος αριθμός παιδιών εκτός σταθμών

Στην παραδοχή ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός παιδιών που έμειναν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών προχώρησε ο Κώστας Γαβρόγλου σε παρέμβασή του στη Βουλή.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως στόχος της πολιτείας είναι μέχρι το 2020 τουλάχιστον το 95% των παιδιών να συμμετάσχει από 4 ετών στην υποχρεωτική διετή προσχολική εκπαίδευση.

Ο ίδιος προανήγγειλε συνάντηση αύριο στην ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ,  προκειμένου να διευκρινιστεί πόσα ακριβώς παιδιά έμειναν φέτος εκτός παιδικών σταθμών. 

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στο θέμα των μετεγγραφών.

Για τα αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις τόνισε ότι με τη νέα ρύθμιση καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί πάνω από ένα σπίτι εκτός από το δικό της, καθώς δύο αδέλφια θα μπορούν πλέον να σπουδάζουν στην  ίδια πόλη.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το να αυξηθεί στοχευμένα το στεγαστικό επίδομα.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε για τις οικογένειες με αυξημένα οικονομικά προβλήματα που ζουν σε πόλη στην οποία δεν υπάρχει σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ, προανήγγειλε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μικρή αύξηση στο στεγαστικό επίδομα που δικαιούνται για την φοίτηση των τέκνων τους. Όπως είπε, αυτό αναμένεται αν επιλυθεί την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top