Θυελλώδης αναμένεται η συνεδρίαση την Τετάρτη για τη Νovartis

H Bουλή αγόρασε καινούριες κάλπες για τη ψηφοφορία

Η Βουλή αγόρασε ολοκαίνουργιες πλεξιγκλάς διαφανείς κάλπες, για τη ψηφοφορία της  Τετάρτης οπότε θα αποφασιστεί πόσοι και ποιοι από τους 10 πολιτικούς που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis θα παραπεμφθούν στην προανακριτική επιτροπή, όπως ανέφερε ο Νίκος Αρμένης στο ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά, η μήνυση του οποίου οδεύει προς τη Βουλή αφού αφορά πολιτικά πρόσωπα και ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος κινήθηκε δικαστικά κατά των δύο μαρτύρων που τον εμπλέκουν, ζητώντας να ανακληθεί η ιδιότητα τους ως προστατευόμενοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του επαναφέρει την πρόταση του για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος λειτουργεί σαν «πλυντήριο» ευθυνών και αδικημάτων.

 «Για τους υπουργούς πρέπει να καταργηθεί η εξαιρετικά σύντομη αποσβεστική προθεσμία. Η παραπομπή θα πρέπει να αποφασίζεται από διευρυμένο δικαστικό συμβούλιο» επισημαίνει στο enikos.gr ο πρόεδρος της ΝΔ.  

ΑΓΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS

Στο μεταξύ συνεχίζεται η άγρια κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης. Μια δήλωση του Νίκου Κοτζιά για το ότι τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis ότι   πρέπει να αποδείξουν την αθωότητα τους, προκάλεσε την οργή του Αδωνη  Γεωργιάδη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «Σταλινικό».  «Δεν οφείλουμε εμείς να αποδείξουμε ότι είμαστε αθώοι αλλά οι κατήγοροι ότι είμαστε ένοχοι» έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στο twitter.  

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Στη μέση της κόντρας βρίσκεται η Δικαιοσύνη. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αντιδρά για τις μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών και ζητά να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top