Στα Σκόπια ο Γιούνκερ στα τέλη του μήνα

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Στα Σκόπια θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Κομισιόν κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσε εκ νέου σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

«Είναι μέρος σειρά επισκέψεων του Προέδρου το επόμενο διάστημα, πρόκειται για κάτι που σχεδίαζε και είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό. Γνωρίζει το θέμα καλά, ήδη από τη θητεία του ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και θεωρεί ότι η περιοχή έχει μεγάλη σημασία για τη σταθερότητα στην Ευρώπη, και γι' αυτόν το λόγο θα γίνουν και οι σχετικές επισκέψεις», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Δεν έδωσε όμως στη δημοσιότητα λεπτομέρειες. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει εν ευθέτω χρόνο και όπως επισήμανε ο Α. Βιντερστάιν, αύριο η Κομισιόν θα ανακοινώσει την στρατηγική της για τα Δυτικά Βαλκάνια, διευκρινίζοντας πως «όλα αυτά πρέπει να τα δούμε ως τμήμα του ίδιου πακέτου».

Σε σχέση με το θέμα του ονόματος, ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν ξεκαθάρισε ότι η πάγια θέση της Κομισιόν είναι σταθερή και δεν έχει αλλάξει - δηλαδή πως πρόκειται για θέμα υπό τον ΟΗΕ και πως η επίλυση του θέματος, όπως και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας είναι προϋπόθεση για την απόδοση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Βρυξέλλες του Θάνου Αθανασίου

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top