Επιστολή- καταγγελία της Χριστοδουλοπούλου από Μητσοτάκη στον Βούτση

Κάνει λόγο για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στο ζήτημα Καμμένου

Επιστολή- καταγγελία της Χριστοδουλοπούλου από Μητσοτάκη

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής  Νίκο Βούτση έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  σχετικά με τις «απαράδεκτες»  - όπως τις χαρακτηρίζει – «μεθοδεύσεις της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας  Τασίας Χριστοδουλουπούλου», την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ότι «επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο».

«Προ των ευθυνών του θέτει τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωσή της ΝΔ.  

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «η κ. Χριστοδουλοπούλου συνεπικουρούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιόν της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε - καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της - ζητήσει προηγουμένως».  

 O κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει επιπλέον ως «πρωτοφανή»  την άρνηση της κ. Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής. «Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής «να πάρει θέση για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κ. Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top