Νέο βίντεο Τσίπρα: Έκπτωση 30% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε συγκεκριμένες περιοχές

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» καταλήγει και πάλι ο πρωθυπουργός

Νέο βίντεο δημοσιοποίησε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter αυτή τη φορά για  έκπτωση έως και 30% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου του 2018, για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών (140.000 νοικοκυριά) στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και στον Δήμο Μεγαλόπολης.  

«Υλοποιείται η δέσμευση για έκπτωση που προσεγγίζει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών. Θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για ​140.000 ​νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης» αναφέρει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος παραπέμπει  σε εκτενή  ανακοίνωση στην πρωθυπουργική ιστοσελίδα. 

Σε αυτήν ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει ότι είχε αναλάβει τη σχετική δέσμευση στην Κοζάνη πριν 3,5 χρόνια και επισημαίνει:

 «Σκοπός της νομοθετικής ρύθμισης για το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο λιγνιτικών περιοχών είναι η ενίσχυση των ιδιαιτέρως περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας εξαιτίας της επιβάρυνσης από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων».

Αναφέρει επίσης ότι «ειδικότερα με τη ρύθμιση αυτή, μέσω της έκπτωσης της τάξεως των 42 ευρώ/MWh στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που θα ισχύει για όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, επιδιώκεται η ενίσχυση των οικιακών καταναλωτών των εν λόγω περιοχών και η βελτίωση των όρων διαβίωσης και της ποιότητας ζωής τους, λόγω της ρύπανσης που προκαλεί η δραστηριότητα της λιγνιτικής εξόρυξης και ηλεκτροπαραγωγής» και ότι: «από την εφαρμογή του μέτρου θα ωφεληθούν πάνω από 140.000 νοικοκυριά (133.000 στη Δ. Μακεδονία και 8.000 στο Δήμο Μεγαλόπολης). Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μαξιλάρι ασφαλείας 5%, ώστε να καλυφθούν περιπτώσεις αύξησης της κατανάλωσης και νέων συνδέσεων τα επόμενα χρόνια».

Στο  βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων εμφανίζονται να κάνουν δηλώσεις ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και κάτοικοι περιοχών όπου θα ισχύσει η μείωση.  

Όπως και στις άλλες αντίστοιχες ανακοινώσεις, το   βίντεο τελειώνει  με τη φράση του Αλέξη Τσίπρα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Στο βίντεο αναφέρεται ακόμα ότι το επόμενο βήμα θα είναι το εκπτωτικό τιμολόγιο για τις επιχειρήσεις.      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top