Θετικό κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί στο Νταβός

Ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εγκαίρως

Θετικό κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα-Μοσκοβισί στο Νταβός

Θετικό κλίμα επικράτησε κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.   

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του Star Ειρήνη Σαββοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εγκαίρως.

Επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε μία νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που εκφράζεται και στις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Τονίστηκε ότι τώρα όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο. Κύριοι στόχοι είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα του “european semester”  την Άνοιξη, να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους,  να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές και τέλος να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Το ραντεβού των δύο ανανεώθηκε για τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top