Υπουργείο Εξωτερικών: Ιστορικό βήμα ο νόμος για τη Σαρία στη Θράκη

«Η Τουρκία να εστιάζει στα του οίκου της και στις δικές της σοβαρές εσωτερικές υποθέσεις»

Υπουργείο Εξωτερικών: Ιστορικό βήμα ο νόμος για τη Σαρία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για το νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό της εφαρμογής της Σαρίας (ισλαμικός νόμος) στη μειονότητα της Θράκης, την οποία ψήφισε η Βουλή.     

«Το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα ιστορικό βήμα, εγκρίνοντας το νομοσχέδιο για την Σαρία, το οποίο ενισχύει την ισονομία και την ισοπολιτεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.  Είναι μια ρύθμιση που ενισχύει το καθεστώς των νομικών εγγυήσεων και των ατομικών ελευθεριών, αναβαθμίζοντας εν τέλει την ποιότητα ζωής του συνόλου των μελών της κοινότητας» αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.  

Προστίθεται στην ανακοίνωση, σχετικά με τις αντιδράσεις της Τουρκίας στο ζήτημα:   

«Η ρύθμιση για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας, για την οποία έξωθεν παρεμβάσεις είναι απορριπτέες. Καλό θα ήταν η Τουρκία να εστιάζει στα του οίκου της και στις δικές της σοβαρές εσωτερικές υποθέσεις.

Περαιτέρω, υπενθυμίζουμε ότι οι διωκόμενοι για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας, υπόδικοι και για άλλες αξιόποινες πράξεις, δεν μπορούν να προβάλλονται ως αυτόκλητοι και αξιόπιστοι συνομιλητές για οποιοδήποτε θέμα και σε κανένα ευνομούμενο και εμφορούμενο από δημοκρατικά ιδεώδη ευρωπαϊκό κράτος.

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα έχει δεσμευθεί οικειοθελώς από συγκεκριμένες Συνθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top