Μεγάλες οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο

Ποιες αλλαγές φέρνει σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες και στην καθημερινότητά μας

Μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς,  διαμαρτυρόμενα  για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου  οι οποιες αφορούν κυρίως τις απεργίες. Είχε προηγηθεί χθες η επεισοδιακή εισβολή συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας και οι έντονοι διάλογοι με την Εφη Αχτσιόγλου

Το πολυνομοσχέδιο όμως φέρνει σημαντικές αλλαγές και στην καθημερινότητά μας:  

Για τη λειτουργία των κομμωτηρίων και γενικά των ινστιτούτων αισθητικής θεσπίζονται μια σειρά απο κίνητρα,  όπως το πτυχίο απο ΤΕΙ η άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα καθώς και η προϋπηρεσία.

Τι αλλάζει στα αρτοποιεία; Στο εξής θα πρέπει να ειναι το λιγότερο 70τ.μ. το κατάστημα  (όλοι οι χώροι μαζί)  και  να έχεις ύψος 2,8 μέτρα.

Στα φαρμακεία θεσπίζεται  υποχρεωτικό κατώτερο ωράριο λειτουργίας οι 40 ώρες και υποχρεωτική διανυκτέρευση και διημέρευση. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν έντονα. «Θα επικρατήσει ασυδοσία»  λένε και «θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες που δεν θα ξέρουν στην ουσία πότε ειναι ανοικτά και πότε κλειστά τα φαρμακεία».

Χαμένοι και οι τρίτεκνοι  και οι πολύτεκνοι. 53.000 οικογένειες  με εισόδημα έως 13.500 ευρώ θα δουν το επίδομά τους να μειώνεται και 12.000 οικογένειες με εισόδημα πάνω απο 33.750 ευρώ  να καταργείται.

Την ίδια ώρα έρχονται και αυξήσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων με το τέλος κτηματολογίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top