Ο Γιούνκερ συνομιλεί με τον Ερντογάν για να ανατρέψει την απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ε.Ε.

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Η προσπάθεια Γιούνκερ για να… «μείνει Ευρώπη» η Τουρκία

«Ο Πρόεδρος της Κομισιόν εργάζεται να ανατρέψει την τρέχουσα πορεία απομάκρυνσης της Τουρκίας από την Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση), συνομιλώντας ο ίδιος με τον Ερντογάν, στα πλαίσια της στρατηγικής σχέσης Τουρκίας - Ε.Ε. υπενθυμίζοντας ωστόσο στην Άγκυρα το γεγονός ότι απομακρύνεται από τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες σε κάθε ευκαιρία», διευκρίνισε σήμερα η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, κληθείσα να απαντήσει σε ερώτηση για το μέλλον των ευρω-τουρκικών σχέσεων το 2018. 

Αναλυτικά, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος, δήλωσε κατά την σημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, ότι: «ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ έχει δηλώσει δημόσια πολλές φορές, ότι εργαζόμαστε με τον στρατηγικό μας εταίρο, την Τουρκία, σε πολλά μέτωπα, που εκτείνονται από την ασφάλεια, ως το μεταναστευτικό και συνεχίζουμε και φέρουμε εις πέρας το δικό μας μερίδιο της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας και το ίδιο κάνει και η Τουρκία».

Συμπλήρωσε δε, ότι «αυτή είναι μια σχέση που βασίζεται στην στενή συνεργασία και αυτό ακριβώς επιθυμούμε να συνεχίσουμε να έχουμε». Διευκρίνισε δε, πως «βεβαίως όποτε έχουμε την ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές που πρέπει να γίνονται σεβαστές, το κάνουμε».

«Ξέρετε ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ έχει εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία του για το γεγονός ότι η Τουρκία απομακρύνεται περισσότερο από την ΕΕ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έτσι θέλει να συμβαίνει», τόνισε η Μίνα Αντρέεβα και ξεκαθάρισε ότι «ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα ήθελε προφανώς να κινείται πιο κοντά προς την ΕΕ και προς αυτόν τον στόχο εργάζεται».

«Όπως επίσης ξέρετε, μιλάει ο ίδιος με τον Πρόεδρο Ερντογάν, και θα ήθελε να δει την σχέση αυτή να κινείται προς την κατεύθυνση της συνεργασίας, καθώς από κοινού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις», κατέληξε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top