Στο Διοικητικό Εφετείο το αίτημα Μουζάλα να «παγώσει» η χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό

Στο ΣτΕ ο τελευταίος λόγος για την υπόθεση

Κατατέθηκε: Αίτημα Μουζάλα να παγώσει  η χορήγηση ασύλου

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε σήμερα το μεσημέρι από το Αστυνομικό Τμήμα   η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου   με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη  του ελικοπτέρου OZKAYNAKCI    SULEYMAN, ο οποίος μαζί με άλλους 7 στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη  μετά  το  αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης    Ιουλίου  2017  στη γείτονα χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Πυρά νομικών κατά της κυβέρνησης για την αίτηση ακύρωσης της χορήγησης ασύλου

 Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας  κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου  να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης  ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη  του ελικοπτέρου που ήδη είναι ελεύθερος, όπως επίσης κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Oι αιτήσεις εισήχθησαν στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και αύριο θα γίνουν οι σχετικές επιδόσεις  στους δικηγόρους, ενώ θα οριστεί ο δικαστής που θα χρεωθεί την υπόθεση.

 Στην συνέχεια, θα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης που θα είναι πιθανά μέσα στο επόμενο εξάμηνο και μέσα στις επόμενες μέρες, θα εξετασθεί  από την πρόεδρο του εν λόγω Τμήματος το αίτημα  έκδοσης προσωρινής διαταγής και θα οριστεί η ημερομηνία εξέτασης της αίτησης αναστολής.

Τον τελικό   λόγο για την αίτηση ακύρωσης   την έχει   το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς είτε η Κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας εφετειακής απόφασης εκδοθεί. 

Μέσα στο επόμενο διάστημα  αναμένεται η Ανεξάρτητη  Δευτεροβάθμια Επιτροπή  Ασύλου   να εκδώσει τις  αποφάσεις της και  επί των αιτήσεων ασύλου  των υπολοίπων επτά Τούρκων  στρατιωτικών,   οι οποίες σύμφωνα  με όλα τα δεδομένα θα είναι θετικές.

Κωνσταντίνος Γεώργιζας 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top