Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κοπή της πίτας της Προεδρικής Φρουράς

Μοίρασε ευχές σε περαστικούς και τουρίστες

Με την καλύτερη διάθεση πέρασε την πρώτη ημέρα του χρόνου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μετά τις ευχές στους πολιτικούς αρχηγούς στο προεδρικό Μέγαρο, χαμογελαστός περπάτησε  μέχρι την Προεδρική Φρουρά για την κοπή της πίτας και είπε τα «χρόνια πολλά» και σε πολίτες που συνάντησε.

Ευδιάθετος και αισιόδοξος για το 2018, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδινε παντού ευχές. Όπως στο καφέ του Εθνικού Κήπου και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όταν συνάντησε άνδρες της Αστυνομίας.

Με τα πόδια ανέβηκε την Ηρώδου Αττικού για να πάει στην Προεδρική Φρουρά όπου και εκεί έδωσε ευχές σε πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι.

Ανάμεσά τους και τουρίστες από το Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην Κοπή της πίτας το φλουρί έπεσε στο λόχο Ευζώνων και ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς μεταφέρουν παντού στον κόσμο την παράδοση της Ελλάδας ενώ απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ευχαρίστησε την Εκκλησία για την προσφορά της.

«Δεν είναι μόνο η προσφορά της σ' αυτήν την κρίση. Είναι και η προσφορά της Χριστιανικής παράδοσης στον πολιτισμό μας, στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό», είπε.

Νωρίτερα στις ευχές που αντάλλαξε με τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό απευθύνθηκε και στο λαό και στις πολιτικές δυνάμεις.

«Δείχνουν ότι όπου χρειαστεί είμαστε ενωμένοι και δυνατοί και θα το αποδείξουμε πολύ περισσότερο το 2018», είπε.

Το πρωί της Δευτέρας ο Προκόπης Παυλόπουλος, οι πολιτικοί αρχηγοί και η στρατιωτική ηγεσία του τόπου παρακολούθησαν τη δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς κατά την έξοδό τους από το Ναό ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές.

Με τον πρωθυπουργό είχαν και ένα σύντομο διάλογο λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητό του. Λίγο μετά ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πέρασαν από το Προεδρικό Μέγαρο για τις καθιερωμένες ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top