Σφοδρή σύγκρουση Τσακαλώτου – Βενιζέλου στη Βουλή

Τσακαλώτος: Αφού ήταν «παιδική χαρά» το email Xαρδούβελη γιατί δεν συμφωνήσατε; - Βενιζέλος: Είστε αλαζών και ανεπίγνωστος

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και ανέφερε συγκεκριμένα:  «Όχι μόνο δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από το μνημόνιο και επάνοδος στην κανονικότητα, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει τις ετήσιες χρηματοδοτικές της ανάγκες από την αγορά με υψηλό επιτόκιο, με μεγαλύτερο κόστος εξυπηρέτησης, με όλο το μηχανισμό εποπτείας και χωρίς κάλυψη που θα μας επέτρεπε να δανειζόμαστε με "φιλικά επιτόκια"».

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι  «κάνετε λάθος να λέτε πως αυτό που θα χτίσουμε για να βγούμε στις αγορές θα προέλθει από το υπερπλεόνασμα» και σχολίασε για το email Χαρδούβελη: «Εσείς μας λέτε ότι το mail Χαρδούβελη μοιάζει με παιδική χαρά σε σχέση με αυτά που έφερε η σημερινή κυβέρνηση. Γιατί δεν κλείσατε την παιδική χαρά; Γιατί δεν φτιάχνατε ένα success story, να το τελειώσετε, να πάρετε την προληπτική γραμμή πίστωσης; Παιδική χαρά ακούω αλλά φαίνεται πως ούτε στην παιδική χαρά μπορείτε να παίξετε».

 «Είναι απορίας άξιο γιατί αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και τόσο χάλια εμείς, γιατί είσαστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός», πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να απαντήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος:  «Κύριε υπουργέ, χαίρομαι γιατί είστε επιτυχημένος υπουργός, αλαζών και ανεπίγνωστος. Την απάντηση θα τη λάβετε από τον ελληνικό λαό και από τον ιστορικό του μέλλοντος. Και να ξεκαβαλικέψετε!».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top