Η Κομισιόν καλύπτει πλήρως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τις δηλώσεις του περί «αντιευρωπαϊκής» επιστολής Τουσκ

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

H Koμισιόν καλύπτει απόλυτα τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο σε σχέση με τις δηλώσεις του  στο Στρασβούργο με τις οποίες χαρακτήρισε “αντιευρωπαϊκή” την επιστολή του Ντ. Τουσκ προς τους 28 της ΕΕ.

Ο Επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ότι η Κομισιόν δεν έχει καμία διαμάχη με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, αλλά εκτιμά επισήμως ότι η επιστολή και το συνοδευτικό σημείωμα για το μεταναστευτικό δεν αποτυπώνει σωστά την κατάσταση των συζητήσεων μεταξύ των Κρατών Μελών.

Συμπληρώνει δε πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι πολιτικό πρόσωπο που μετέχει σε μια πολιτική Κομισιόν και ως εκ τούτου αναμένεται να εκφράζει την πολιτική του άποψη.

Διαβάστε ακόμη: «Εμφύλιος» στην ΕΕ: Έντονη αντίδραση αξιωματούχου στις αιχμές Αβραμόπουλου για Τουσκ!

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι η ΕΕ θα ξεπεράσει τη μεταναστευτική κρίση μόνο υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα αυτό, συνδυάζοντας ευθύνες και αλληλεγγύη. Προειδοποίησε δε ότι η επιστροφή στον κατακερματισμό θα οδηγήσει στην αποτυχία.

Ανακοίνωσε τέλος ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου και πως αναμένεται αύριο να συναντήσει σε γεύμα εργασίας του ηγέτες των χωρών της ομάδας του Βίζεγκραντ για διαβουλεύσεις επί του μεταναστευτικού.  

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top