Τσίπρας από το Παρίσι: Ατμομηχανή η Ε.Ε. στις αλλαγές για την προστασία του πλανήτη

Διεθνής σύνοδος για το κλίμα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Με πρωτοβουλία του Εμμανουέλ Μακρόν, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι η σύνοδος «Οne Planet  Summit» όπου πήραν μέρος ηγέτες απ όλο τον κόσμο και σημαντικές προσωπικότητες που είναι γνωστή η δράση τους για το κλίμα. Ανάμεσα τους ο Ελληνας πρωθυπουργός, o πρόεδρος του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ που προκάλεσε αίσθηση κάνοντας…  ποδήλατο, όπως μετέδωσε στο ρεπορτάζ του κεντρικού  δελτίου ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η ανταποκρίτρια στο Παρίσι  Μαρία Δεναξά.       

Θερμή και φιλική ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε ο Εμμανουέλ Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό. Τον καλωσόρισε μαζί με τη σύζυγο του στο προαύλιο του Ελιζέ όπου κατέφθαναν σημαντικές προσωπικότητες που πήραν μέρος στη Διεθνή Σύνοδο για το Κλίμα

Τα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι από αέρος και επί εδάφους ήταν δρακόντεια. Οι 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που γευμάτισαν στο προεδρικό μέγαρο έφθασαν με πλοιάριο στο νησί Σεγκέν όπου πραγματοποιήθηκε η σημαντική διάσκεψη για την προστασία του πλανήτη.

Ο Μακρόν, θέλει να χρησιμοποιήσει τη διάσκεψη ως επικοινωνιακό εργαλείο ή απλά να επιταχύνει τη χρηματοδότηση της υπογραφής της συμφωνίας για το κλίμα, αναρωτιέται η εφημερίδα Liberation, που στο εξώφυλλο της έχει φωτογραφία του Γάλλου προέδρου με λευκό κασκόλ κάνοντας ποδήλατο.

Τσίπρας: Ατμομηχανή η Ε.Ε. στις αλλαγές για την προστασία του πλανήτη      

«Οι ευρωπαϊκές χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ατμομηχανή για τις αναγκαίες αλλαγές για την προστασία του πλανήτη» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, ηγέτες και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, να επαναβεβαιώσουμε τις δεσμεύσεις μας για την προστασία του πλανήτη, απέναντι στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, δεσμεύσεις που είχαμε λάβει πριν από δύο χρόνια πάλι εδώ στο Παρίσι. Σήμερα ξαναβρεθήκαμε στην ανάγκη να επαναβεβαιώσουμε αυτές τις δεσμεύσεις, δεδομένου ότι δυστυχώς δεν είναι όλες οι χώρες που ακολουθούν τα συμφωνηθέντα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες, και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ατμομηχανή για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τον πλανήτη, να προστατεύσουμε τις επόμενες γενιές από την κλιματική αλλαγή.

Δυστυχώς δεν ακολούθησαν οι ΗΠΑ, όμως πιστεύω ότι σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, που αφορά τη δέσμευσή μας απέναντι στις επόμενες γενιές δεν περισσεύει κανείς. Και δεν είναι ποτέ αργά όλοι να αναθεωρήσουνε τις θέσεις τους και τις πράξεις τους, προκειμένου όλοι μαζί να δεσμευθούμε ότι θα προστατεύσουμε το μέλλον αυτού του πλανήτη, θα προστατεύσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών» δήλωσε  ο πρωθυπουργός.

Τη  στήριξη των παγκόσμιων προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας και με ανάρτηση του στο Twitter.

 «Στο Παρίσι για τη Διεθνή Σύνοδο για το κλίμα. Στηρίζουμε έμπρακτα τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί και βρίσκεται εντός στόχων για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. #OnePlanetSummit» αναφέρει στην ανάρτησή του ο  πρωθυπουργός.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top