Νέα διάταξη διευκολύνει τις άδειες επικίνδυνων κρατουμένων: Καταργείται το βέτο του εισαγγελέα!

Ποιοι διαβόητοι κρατούμενοι μπορούν να βγουν με άδεια

Νέα διάταξη του σωφρονιστικού κώδικα στρώνει το χαλί για άδειες επικίνδυνων κρατουμένων, λίγα 24ωρα μετά τη χορήγηση άδειας στον εκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα,  καθώς εμμέσως καταργείται το δικαίωμα «βέτο» που είχε ο εισαγγελέας των φυλακών, να αναστείλει αν διαφωνεί την άδεια κρατούμενου.

Το βέτο του εισαγγελέα είχε θεσπίσει το 2009 ο τότε υπουργός Νίκος Δένδιας. Προέβλεπε πως αν ο εισαγγελέας μειοψηφούσε στην άδεια κρατουμένου, τότε υποχρεωτικά η άδεια πάγωνε και αποφάσιζε τριμελές συμβούλιο δικαστών. Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό ήθελαν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ώστε να μην στοχοποιούνται οι ίδιοι.

 «Η Κυβέρνηση με διαδοχικές ενέργειες διαλύει το πλαίσιο της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Πρώτα κατάργησε  τις φυλακές τύπου Γ, μετά κατάργησε τα 18 χρόνια και σε 8 χρόνια τρομοκράτες σαν τον Κουφοντίνα μπορούν να πάρουν άδεια. Τώρα δίνει στη δημοσιότητα σχέδιο που καταργεί το βέτο του εισαγγελέα στη χορήγηση αδειών» δήλωσε στο Star ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας

Aπό την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας  Πάνος Λάμπρου  υποστηρίζει ότι «η Δημοκρατία δεν εκδικείται»

ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Η απάλειψη του βέτο διευκολύνει τις άδειες . Μετά τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος είναι σχεδόν σίγουρο πως σε 60 μέρες θα ξαναπάρει άδεια μεγαλύτερης διάρκειας, καθώς  ήδη εχει όλες τις τυπικές προϋποθέσεις, αναμένεται να  βγουν προσωρινά από τις φυλακές με άδεια  τόσο ο καταδικασμένος ως αρχηγός της 17Ν Αλεξανδρος Γιωτοπουλος  όσο π.χ και ο διαβόητος κακοποιός Παναγιωτης Βλαστός, εφόσον δεν εκκρεμεί σε βάρος του άλλη ποινική διαδικασία.  

«Πρέπει να παραμείνει το βέτο» δηλώνει στο Star o Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Χρήστος Μυλωνόπουλος .

«Μετά τους σκληρούς κακοποιούς έρχεται η σειρά των τρομοκρατών και πρέπει να κάνει η Αστυνομία  αυτό που δεν κάνει η δικαιοσύνη»  δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών  Βασίλης  Ντούμας. 

Η ΝΔ κατέθεσε το πρωί τροπολογία  για αυστηροποίηση του πλαισίου των αδειών και επαναφορά των φυλακών τύπου Γ , η οποία απορρίφθηκε απο την κυβέρνηση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top