Σφοδρή σύγκρουση Δένδια - Τσακαλώτου στη Βουλή για υπερπλεόνασμα και μέρισμα

Δένδιας: Ο Τσίπρας εμφανίζεται σαν Άη Βασίλης - Με Ντοστογιέφκσι και…Ζαγοροχώρια απάντησε ο Τσακαλώτος

Μεγάλη κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ  Νίκου Δένδια και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αφορμή το χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.   

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε το διάγγελμα ως «εκτροπή από την κοινοβουλευτική τάξη», από τη στιγμή που έγινε την ίδια ώρα που συνεδρίαζε η Βουλή για νομοσχέδιo του υπουργείου Οικονομικών, παρόντος του κ. Τσακαλώτου,  ενώ υπενθύμισε και την έκφραση που χρησιμοποίησε το  ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας  το πλεόνασμα «ματωμένο»  και «προϊόν καταλήστευσης του Έλληνα φορολογούμενου».

«Η χθεσινή προσπάθεια του πρωθυπουργού ήταν προσπάθεια εξαγοράς των πολιτών και μάλιστα με 700 εκατομμύρια ευρώ και όχι με 1,4 δισ., όπως λέει η “Αυγή”, γιατί τα 360 εκατ. θα πάνε στη ΔΕΗ και τα 314 εκατ. σε επιστροφή οφειλών που παράνομα κρατήθηκαν από τους συνταξιούχους. Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο Άγιος Βασίλης και η τρόικα παριστάνει τους τρεις μάγους»  τόνισε  ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ χαρακτήρισε υπερβολική την κριτική για εκτροπή και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός με τις ανακοινώσεις του δεν ξάφνιασε κανένα. «Περιμέναμε να δούμε πόσο ακριβώς θα είναι το πλεόνασμα, συμφωνήθηκε ότι έπρεπε να συμφωνηθεί με τους θεσμούς και μετά έγιναν οι εξαγγελίες» τόνισε.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως ότι ο κ. Τσακαλώτος, όπως και με τη  αναφορά του στην… περιβόητη  κάμπια που είναι φορτωμένη με τσάντες από μεγάλο σούπερ μάρκετ, χρησιμοποίησε και πάλι  ένα «λυρικό» παράδειγμα για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του, αναφερόμενος σε ένα υποθετικό ταξίδι  στα…  Ζαγοροχώρια με συντροφιά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά!  Ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε και  την τροπολογία της ΝΔ για την κατάργηση του νόμου Παρασκευοπούλου και την δημιουργία φυλακών τύπου Γ, για την οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση την απορρίπτει, επικαλούμενος τον Ντοστογιέφσκι και ισχυριζόμενος ότι  «ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται και από το πως αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους».

Πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών: «Με την ακροδεξιά ατζέντα που υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης, όσον αφορά τους φυλακισμένους και τους μετανάστες δεν κάνει κακό μόνο  δικό του, αλλά και στην κοινωνία». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top