Άγρια σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για την εγκληματικότητα

«Ανοίξατε τις πόρτες των φυλακών» - «Ποιος μιλάει; Εσείς ή ο Γεωργιάδης;» - Νέα ενημέρωση: 12.20

Σκληρή σύγκρουση για την εγκληματικότητα είχαν στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» μετά από επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης στην πρωτολογία του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «άνοιξε την πόρτα των φυλακών» και άσκησε σκληρή κριτική τόσο για τον νόμο Παρασκευόπουλου, για την αποσυμφόρηση των φυλακών, όσο και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

«Η ανομία κερδίζει διαρκώς έδαφος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τον πρωθυπουργό να αλλάξει πολιτική.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για τρομολαγνία και ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας και της παρανομίας.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ακροδεξιά ρητορική, λέγοντας πως κοιτούσε να δει εάν μιλούσε στο βήμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η ανομία κερδίζει διαρκώς έδαφος»

«Την τελευταία φορά που είχα ζητήσει να μιλήσουμε για ασφάλεια είχατε χαρακτηρίσει το θέμα ανεπίκαιρο. Φαντάζομαι δεν θα μπείτε σήμερα στον πειρασμό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκινώντας την επίκαιρη ερώτηση.

Αφού έκανε μία σύντομη αναφορά στον κ. Τσακαλώτο, μιλώντας για «σαχλαμάρες με σαραντοποδαρούσες» και για κυνική δήλωση ότι «συνειδητά τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους», ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αφήνει την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

«Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών; Η κυβέρνησή σας, για να τρέχει η αστυνομία μετά να συλλαμβάνει αυτούς που αφήνετε ελεύθερους» τόνισε, εξαπολύοντας επίθεση για τον νόμο Παρασκευόπουλου αλλά και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, που επέφεραν το αποτέλεσμα «να συνυπάρχουν πλέον οι εγκληματίες του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας με τους κοινούς ποινικούς».

«Γιατί το φέρατε τον νόμο; Μήπως για να κάνετε το χατίρι κάποιων κρατούμενων που ζήτησαν από τον κ. Λάμπρου να το κάνει επειδή συνομιλούσε μαζί σας; Σας κρατάνε, τους χρωστάτε κάτι;» σημείωσε ο ίδιος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κατήργησε ακόμη και την ομάδα Δέλτα επειδή το ζήτησαν «η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο Ρουβίκωνας».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ανυπεράσπιστη πόλη την Αθήνα, ενώ επιτέθηκε ευθέως στον πρωθυπουργό θυμίζοντάς του ότι πριν χρόνια ζητούσε να αφοπλιστεί η αστυνομία. «Και πως θα έκαναν σήμερα τις επιτυχίες για τις οποίες πανηγυρίζετε; Με τις σφεντόνες και με νεροπίστολα;» είπε.

«Αναγνωρίστε τα λάθη σας και αλλάξτε πολιτική. Ή έστω παραδεχθείτε ότι και στα θέματα ασφάλειας είχατε αυταπάτες» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας για άλλη μια φορά πως η ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Τσίπρας: Ποιος μιλάει; Εσείς ή ο Άδωνις;

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο πρωθυπουργός στην πρωτολογία του προέδρου της ΝΔ.

«Βρίσκεστε σε πανικό γιατί η χώρα βρίσκει και πάλι τον βηματισμό της. Αλλά δεν είναι καλός σύμβουλος» είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι μιλά για έξαρση της ανομίας και την ίδια ώρα συγχαίρει την αστυνομία για τις επιτυχίες της.

Ο πρωθυπουργός παρέθεσε στοιχεία που κάνουν λόγο για μείωση της εγκληματικότητας σε όλους τους τομείς (ανθρωποκτονίες, διαρρήξεις, ληστείες, επιθέσεις, κλπ.) και έκανε λόγο υιοθέτηση ακροδεξιάς ατζέντας από τη ΝΔ: «Κοιτούσα να δω ποιος ήταν στο βήμα: ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι είχε μετατρέψει την Αθήνα σε «σιδερόφραχτη πόλη» και είπε πως σήμερα στην Αθήνα «βλέπουμε τουρίστες και όχι κλεφτοπόλεμο κουκουλοφόρων και αστυνομικών».

«Να σταματήσετε τα αίσχη για ανομία και κύκλους αίματος. Είναι ντροπή! Όπως ντροπή είναι και να ζητάτε την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ζητήστε μια συγγνώμη που δηλητηριάζεστε την κοινή γνώμη» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ για τη Siemens και τον κ. Αυγενάκη: «Η ανομία συχνάζει και σε πιο χάι περιοχές από τα Εξάρχεια. Συχνάζει και στην αυλή σας. Μια απάντηση για τον γραμματέα του κόμματός σας δεν δώσατε στον ελληνικό λαό. H ανομία δεν πίνει καφέ μόνο στα Εξάρχεια αλλά και στο σαλονάκι του κόμματός σας, από καφετιέρα Siemens».

 

Πέτρος Κατσαβριάς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top