Παραμένει «μήλον της έριδος» το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη του εμπορικού κόσμου

Άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή: Συνεχίζεται η κόντρα

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη του εμπορικού κόσμου για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες Κυριακές. 

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προτίθεται, αν δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση μέχρι τον Μάρτιο του 2018, στην αίτηση αναστολής της σχετικής Υπουργικής Απόφασης που έχει καταθέσει, να προχωρήσει εκ νέου σε ασφαλιστικό μέτρο για την αναστολή της.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης σε σημερινές δηλώσεις του για το θέμα, στις 19 Ιουλίου η ΕΣΕΕ μαζί με άλλους φορείς και ιδιώτες έμπορους κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής απόφασης που επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Ακολούθως, η προσπάθεια όλων των αιτούντων επικεντρώθηκε στην εισαγωγή της υπόθεσης στο τμήμα διακοπών του Δικαστηρίου, ώστε να είναι επίκαιρη η αναστολή της και να μην φτάσουμε κοντά στα τέλη του Οκτώβρη, οπότε και χρονικά λήγει για το τρέχον έτος το άνοιγμα των καταστημάτων στις προκαθορισμένες περιοχές. 

Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα η υπόθεση να εισαχθεί τελικά στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, όπου και εκκρεμεί.

Ως νέα ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 16η Ιανουαρίου 2018. Δεδομένης ωστόσο της ύπαρξης της υπ' αριθμ. 100/2017 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δικαίωσε απόλυτα τις θέσεις της ΕΣΕΕ, η έκδοση της νέας κρίσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να γίνει σύντομα.

Αν, για οποιοδήποτε λόγο, η απόφαση δεν έχει εκδοθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018, τότε πλέον η ΕΣΕΕ και οι λοιποί αιτούντες επισημαίνει πως θα εξετάσει πάλι το ασφαλιστικό μέτρο για την αναστολή της Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα αρχίσει να παράγει και πάλι τα αποτελέσματά της από 1ης Μαΐου 2018».

Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης, η Κυριακή είναι παραδοσιακή ημέρα αργίας για τους Έλληνες και έτσι πρέπει να παραμείνει.  

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη κρίνει, εν ολομελεία, ότι η Κυριακάτικη αργία αποτελεί συνταγματικό, απαραβίαστο και αναντικατάστατο δικαίωμα των επαγγελματιών και εργαζομένων, που σχετίζεται όχι μόνο με την ανάγκη ανάπαυσης, αλλά συνολικά με την διαφύλαξη και ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και της δυνατότητας οργάνωσης της προσωπικής και οικογενειακής ζωής. Αν αφεθεί η πλήρης και ασύδοτη απελευθέρωση να επικρατήσει, θα προκαλέσει ακόμη περισσότερα λουκέτα, διόγκωση της ανεργίας και έξαρση των ελαστικών μορφών απασχόλησης» τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top