Τι είπαν στο τετ-α-τετ Τραμπ και Τσίπρας

Διαπίστωσαν ότι έχουν «χημεία» μεταξύ τους σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως οι αρνητικές επισημάνσεις του για τον Τραμπ σχολιάστηκαν και στη μεταξυ τους συνομιλία.

«Δεν ήξερα πως ήσουν στους φανατικούς που με κατηγορούσαν. Πάρα πολύς κόσμος πίστευε πως αν εκλεγώ θα υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις με άλλες χώρες, αλλά διαπίστωσαν τελικά ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο» φέρεται να είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Έλληνα πρωθυπουργό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές « πολιτική είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις. Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε πως είχε χημεία με τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό δεν είναι παράλογο γιατί του έχει ξανασυμβεί και με άλλους ηγέτες στο παρελθόν».

Τραμπ και Τσιπρας συμφώνησαν πως δέχονται αμφότεροι σφοδρές επιθέσεις απο τα ΜΜΕ των χωρών τους.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με τις κυβερνητικές πηγές, έγινε ο παρακάτω διάλογος:   

ΤΡΑΜΠ: Τα μίντια σας  επιτίθενται;

ΤΣΙΠΡΑΣ:  Το κάνουν με αμείωτη ένταση,

ΤΡΑΜΠ:  Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Και εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το twitter για να επικοινωνώ απευθείας και αφιλτράριστα με τον κόσμο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη με μια ομιλία στο Ινστιτούτο Brooking   ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέα πρόσκληση στους επενδυτές.

«Είμαστε μία κυβέρνηση που υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη  διαφθορά. Το μήνυμα τώρα είναι: “Εμπιστευθείτε την Ελλάδα”» τόνισε.  

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο Blair House  ο Αλέξης Τσίπρας,   εκτίμησε ότι η συμφωνία για την αναβάθμιση των F16  θα είναι η καλύτερη δυνατή. Συγκεκριμένα η αναβάθμιση θα αφορά 85-95  F 16, με κόστος 1,1 δις  σε  10 χρόνια, δηλαδή 110 εκ. ευρώ  το χρόνο, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση, ώστε από τα 2,4 δις να αφαιρεθούν φόροι.  

Διαβάστε ακόμη: Το «φλερτ» στην άμυνα με τις ΗΠΑ: Γιατί η Ελλάδα προσεύχεται να έχει ο… Αλλάχ καλά τον Ερντογάν!

Στην κυβέρνηση υπάρχει ενόχληση για τις αντιδράσεις που δημοσιοποιούνται από τις Βρυξέλλες σχετικά με τους εξοπλισμούς αλλά και για το κοινωνικό μέρισμα.

«Εμείς ετοιμαζόμαστε να δώσουμε 1 δις σε κοινωνικό μέρισμα. Τι τους ενδιαφέρει τους εταίρους; Δε νομίζω ότι οι εταίροι μας τα λένε αυτά.  Νομίζω ότι κάποιοι τους βάζουν λόγια για να τα λένε» διαμήνυσε κυβερνητική  πηγή.  

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι η στάση του ΔΝΤ, πως δεν χρειάζονται νέα μέτρα, φέρνει πιο κοντά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανέφερε για τη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ ότι «αυτά τα λόγια είναι σαν μουσική στα αυτιά μου».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top