Tον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Μητσοτάκης για την δολοφονία του Ζαφειρόπουλου

Συλλυπητήρια και καταδίκη και από άλλα κόμματα

Αποτροπιασμός Μητσοτάκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Σοκ προκάλεσε στη Βουλή η είδηση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, γιου του πρώην υπουργού και βουλευτή Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδελφού του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου και υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γρηγόρη, καθώς εκείνη την ώρα συνεδρίαζε η Ολομέλεια.     

Όλοι εξέφρασαν την  θλίψη τους, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, να είναι ο πρώτος που ενημέρωσε το σώμα για την θλιβερή  είδηση. «Πριν από λίγο δολοφονήθηκε στο γραφείο του στα Εξάρχεια ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Είναι κάτι συγκλονιστικό,  απλώς το μεταφέρω στην αίθουσα και ελπίζω να εξιχνιαστεί αυτό το έγκλημα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη όλων των βουλευτών της ΝΔ

«Τo χέρι αυτών των άνανδρων είναι προφανές ότι δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά είναι από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές» τόνισε ο κ. Τζαβάρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι  αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στιγματίζονται και να στηλιτεύονται και να οδηγούν σε ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι σε όσους  υπονομεύουν κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας.

«Η Ελληνική Δημοκρατία με τέτοιες άναδρες πράξεις φτωχαίνει και είναι εδώ μέσα που αντί να δίνουμε παράδειγμα αντιπαράθεσης με επιχειρήματα,  ακούμε καθημερινά από όλες πτέρυγες να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις και καθημερινά επεισόδια μιας συμπεριφοράς που δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις του κοινοβουλευτισμού»  τόνισε ο κ. Τζαβάρας. Ζήτησε ακόμα   «στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σε αυτή αίθουσα να κάνουμε μία προσπάθεια να ξεπεράσουμε στείρες και άγονες αντιδικίες και να μη δίνουμε πλέον χώρο στο λόγο του μίσους και του διχασμού».

 «Θέλω κι εγώ από την πλευρά μου και ως προεδρείο να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια και να πω ότι καταδικάζουμε και  σαν Βουλή κάθε δολοφονική πράξη. Κουράγιο στην οικογένειά του και θερμά συλλυπητήρια για τον εκλιπόντα»  ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ένωσης κεντρώων  Μάριος Γεωργιάδης.  

«Είναι μια δολοφονία,  δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν ήταν μέλος της ΝΔ να την συλλυπηθούμε…  Να περιμένουμε να δούμε,  μην δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα» ζήτησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.  

Την θλίψη του εξέφρασε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top