Τσίπρας: Η ανάπτυξη θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει

Τι ανέφερε κατά την ομιλία του στο περιφερειακό συνέδριο Θεσσαλίας

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι η ανάπτυξη να μην είναι μόνον αριθμοί αλλά να αφορά την καθημερινότητα του πολίτη. Εμείς θέλουμε η ανάπτυξη να είναι δίκαιη» τόνισε ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Θεσσαλία στην Λάρισα.   

«Ακόμα και το ΔΝΤ» πρόσθεσε, «που συστηματικά υποτιμούσε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα από το 2015 και μετά, προβλέπει ότι η ανάπτυξη για το 2018 θα φτάσει το 2.65%. Η ανάπτυξη να μην είναι μόνο αριθμοί και στατιστικές αλλά να αφορά το σύνολο των πολιτών. Για μας αναπτυξιακή επιλογή δεν είναι, ούτε η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, ούτε η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ούτε η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Αυτή θα είναι μια ανάπτυξη άνεργη και άδικη. Για μας η ανάπτυξη ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Η αισιοδοξία μετατρέπεται σε σιγουριά. Η χώρα βγαίνει από την μεγάλη περιπέτεια. Είμαστε έτοιμοι για μεγάλες τομές. Να σχεδιάσουμε το μέλλον όπου υπάρχουν. Η Θεσσαλία αποτελεί τον πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας και πρέπει από εκεί να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για το ίδιο ζήτημα πρόσθεσε:  

«Η επιτροπεία της χώρας τελειώνει. Η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης, και οι προβλέψεις είναι, μετά από πολλά χρόνια, αισιόδοξες». 

«Θέλουμε η ανάπτυξη να δημιουργεί αξιοπρεπείς και σταθερές θέσεις εργασίας, και όχι μόνο κέρδη για λίγους, να διαχέεται στην κοινωνία, και όχι να καταλήγει σε λίγες τσέπες. Θέλουμε η ανάπτυξη να συμβαδίζει με το περιβάλλον και να σέβεται τους φυσικούς πόρους και να βασίζεται στην διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων, στην εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας» ανέφερε ακόμα για την ανάπτυξη ο πρωθυπουργός.  

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είμαστε μία από τις χώρες της Ευρωζώνης με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και  πρέπει να συνεννοηθούμε για ένα πράγμα,  ποια ανάπτυξη θέλουμε. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να σχεδιάσουμε το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας. Είναι εθνική προσπάθεια, που πρέπει να αγκαλιάζει όλες τις παραγωγικές, ζωντανές, καινοτόμες δυνάμεις της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας,  ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στη διαχείριση των υδάτινων πόρων.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top