K. Μακρή: Το 1/3 των πελατών της πουλάει η ΔΕΗ αλλά κανείς δεν ξέρει πώς

Τα ερωτηματικά και τα «κορόιδα» που πληρώνουν το κοινωνικό τιμολόγιο

Στη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα  να μεταφερθούν καταναλωτές της ΔΕΗ σε άλλες εταιρίες ώστε να  ανοίξει η αγορά, να μικρύνει η ΔΕΗ και να πουληθούν κομμάτια της και το 1/3 απο το πελατολόγιο της αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Δηλαδή,  από το 85% μερίδιο αγοράς που είχε η ΔΕΗ  στις αρχές του 2017,  σταδιακά έως το 2020 πρέπει να φτάσει στο 49%.

«Τώρα πως οι πελάτες θα κοιμηθούν το βράδυ στη ΔΕΗ και θα ξυπνήσουν το πρωί σε έναν ιδιώτη; Mε ποια κριτήρια θα επιλεγούν ;

Η ΔΕΗ λέει ότι θα πουλήσει πελάτες καλοπληρωτές χαμηλής και μεσαίας τάσης. Απο το υπουργείο Ενέργειας επειδή επικοινώνησα με κορυφαίο στέλεχος  το άφησαν κάπως θολό. Λένε ότι είναι σε επίπεδο μελέτης, να δούμε τα οικονομικά και τεχνικά θέματα και εάν θα επιλεγεί  τελικά αυτός ο τρόπος έναντι της μνημονιακής δέσμευσης» τόνισε η σχολιάστρια του Star.   

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις για  κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ σε επαύλεις στην Εκάλη, η Κάτια Μακρή σχολίασε  δείχνοντας έναν λογαριασμό:

«Ο άνθρωπος αυτός έχει ένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας και απο 764 ευρώ που ειναι η κατανάλωσή του,  φτάνει να πληρώνει 2.217 ευρώ, δηλαδή το τριπλάσιο! Τη χρέωση εκτοξεύουν όλα αυτά που βάζει η ΔΕΗ, μαζί και το κοινωνικό τιμολόγιο. Αυτός ο άνθρωπος σήμερα μαθαίνει ότι πληρώνει  γιατι απλώς η ΔΕΗ δεν εχει πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών και δεν μπορεί να ξεχωρίσει εδώ και 6 χρόνια  ποιος εχει πραγματικά ανάγκη και ποιος απλώς ειναι έξυπνος και επωφελείται απο την ανικανότητα του κράτους.

Όπως ακριβως εγινε και με την 13η σύνταξη, που αποκαλύφθηκε ότι την έπαιρναν και βουλευτές…». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top