Αγανάκτηση για τις καθυστερήσεις στις συντάξεις και τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου

Χάθηκαν δύο μήνες αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Star

Τρέχει το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει τις εκκρεμείς συντάξεις βάζοντας υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν και το Σαββατοκύριακο, αφού κινδυνεύουν να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παναγοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.      

Σήμερα το πρωί πλήθος συνταξιούχων διαδήλωσε έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Ελπίζουμε μέχρι Μάρτη να βγει η απόφαση. Αν η απόφαση είναι θετική ξηλώνεται ο νόμος Κατρούγκαλου» δήλωσε  ο Νίκος Χατζόπουλος,  Πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.

Στις  9 το πρωί  πλήθος συνταξιούχων  συγκεντρώθηκε έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου συζητήθηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, ο οποίος,  όπως διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι,  έφερε δραματικές περικοπές στις συντάξεις τους

«Ο νόμος Κατρούγκαλου τα 494 ευρώ του επικουρικού τα έκανε 139 το ίδιο θέλουν να κάνουν και στις κύριες» δηλώνει συνταξιούχος στην κάμερα του Star, υπό το σύνθημα «φέρτε πίσω τις συντάξεις».   

«Επί Κατρούγκαλου από 400 η επικουρική πήγε  140 και μου έστειλε και επιστολή» δηλώνει άλλος συνταξιούχος, ενώ ο κ. Χατζόπουλος επισημαίνει:    

«Θα πάμε στο υπουργείο Εργασίας να τους πούμε ότι μέχρι να βγει η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να μην κάνουν κανέναν επαναϋπολογισμό».  

Οι συνταξιούχοι όμως βρήκαν κλειστά τα ρολά του υπουργείου, ενώ τελικά συνάντησαν μόνο το υφυπουργό κ. Πετρόπουλο,  ο οποίος τους είπε ότι ο νόμος θα συνεχίσει να εφαρμόζεται

Την ίδια στιγμή ο διοικητής του ΕΦΚΑ ζητά οι υπάλληλοι να δουλέψουν ακόμα και το σαββατοκύριακο, εκδίδοντας μαζικά συντάξεις έως την Τρίτη,  ώστε τα στοιχεία να δοθούν στην τρόικα για να μην ματαιωθεί η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.  

Το υπουργείο μάλιστα πετάει το μπαλάκι στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ στους οποίους επισημαίνει με εσωτερικό έγγραφο ότι εξαρτάται από τους ίδιους τους υπαλλήλους η συνολική χρηματοδότηση της χώρας.

Το Star ρώτησε το υπουργείο Εργασίας για ποιον λόγο δεν ξεκίνησαν από το καλοκαίρι να λειτουργούν τα κλιμάκια με εξτρά βάρδιες όπως είχε σχεδιαστεί.

Η απόφαση Πετρόπουλου βγήκε στις 21/7. Στις 8/8 υπεγράφη η κοινή Υπουργική Απόφαση για το μπόνους που θα δινόταν σε υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που θα εργάζονταν υπερωριακά, αλλά η απόφαση για να ξεκινήσουν τα κλιμάκια βγήκε από τον ΕΦΚΑ στις 5/9. Χάθηκαν δηλαδή δύο μήνες… 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top