Την παραχώρηση του ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» ανακοίνωσε ο Τσίπρας στον Μπουτάρη

Και το ζήτημα της Αμφίπολης στη συνάντηση με Τζιτζικώστα

Τσίπρας:Παραχώρηση ορφανοτροφείου στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Την παραχώρηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», για τη δημιουργία πάρκου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ανοιχτό και προσβάσιμο προς όλους με ειδική μέριμνα για ΑμεΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας (ο οποίος συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα) στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατά την μεταξύ τους συνάντηση.  

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο  Αλέξης Τσίπρας, ενημέρωσε  τον Γιάννη Μπουτάρη, για την πορεία συγκρότησης φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου, ο οποίος θα νομοθετηθεί μέσα στο 2017, καθώς και για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος  για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην τελική ευθεία και συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα της αναβάθμισης  της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης και η ανάπλαση της Νοτιοανατολικής πύλης του Δήμου.

Και η Αμφίπολη στη συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) με 30 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, όπως και την ενίσχυση της ΠΚΜ με 10 εκατ. για την κατασκευή της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας με χρηματοδότηση σε πρώτη φάση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται.

Συζητήθηκε επίσης  το ζήτημα της ανασκαφής στην Αμφίπολη και η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών και ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τη σύσταση φορέα Διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου από την κυβέρνηση που βρήκε σύμφωνο τον κ. Τζιτζικώστα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top