K. Μακρή: Τρία «καμπανάκια» για την οικονομία

Σύννεφα και πάλι στον ορίζοντα

Στα «συννεφάκια» που μαζεύονται και πάλι πάνω από την ελληνική οικονομία αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το τελευταίο 24ωρο είχαμε όντως τρία καμπανάκια  που προβληματίζουν:  

1. «Κίτρινη κάρτα» Ρέγκλινγκ για τα ληξιπρόθεσμα,  τα χρήματα που χρωστάει το Δημόσιο στους ιδιώτες. «Δεν έχουμε στοιχεία για τα 800 εκ. ευρώ  και μακάρι να τα έχουμε έως το τέλος του Οκτωβρίου για να πάρετε τα χρήματα της υποδόσης», διαμήνυσε.

2. Ανησυχία από το δημοσιονομικό συμβούλιο: «Κάτω από τον πήχη του 1,8% η ανάπτυξη το 2017». Πολύ  αισιόδοξη χαρακτηρίζεται η πρόβλεψη  και ο λόγος είναι βεβαίως ότι δεν έχουμε επενδύσεις.

3. Το πιο ηχηρό καμπανάκι ήταν από τον κεντρικό  τραπεζίτη, τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος διαμήνυσε ότι τα capital controls δε θα φύγουν πριν από το τέλος του προγράμματος, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018 και ότι «οι επενδύσεις παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο», δηλαδή  δεν υπάρχει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις.  

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Το ζήτημα των επενδύσεων συνδέεται με τη συζήτηση των ημερών, κυρίως για το Ελληνικό, αλλά είναι και καρφί για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είπε πως δε θα ξέρουμε τι να τις κάνουμε τις επενδύσεις. Καλά ήταν τον Ιούνιο που τέλειωσε η β’ αξιολόγηση και πήραμε μια ανάσα, τώρα πάλι αρχίζει η γ' αξιολόγηση και τα κεφάλια μέσα…».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top