Είναι επίσημο: Τέλος ο Σόιμπλε από Υπουργός Οικονομικών! Πάει για Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής

«Φόβητρο» στους ακροδεξιούς βουλευτές – Ανακοίνωσαν ότι τον στηρίζουν ήδη και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες

Aνακοινώθηκε και επισήμως το απόγευμα της Τετάρτης από τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU)  της Γερμανίας ότι ο μέχρι τώρα υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα είναι ο υποψήφιός τους για την θέση του πρόεδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag), όπως είχε ήδη μεταδώσει η Βild και γράψει το star.gr.   

 Όπως μετέδωσε το Reuters το κορυφαίο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών Μichael Grosse-Broemer δήλωσε ότι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU Volker Kauder και ο επικεφαλής του CSU στο Βερολίνο Alexander Dobrindt θα δηλώσουν την στήριξη  στην υποψηφιότητα του Σόιμπλε για την θέση του προέδρου της  Bundestag κατά την επόμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας. «Με τον Δρ. Σόιμπλε θα έχουμε έναν υποψήφιο με τεράστια κοινοβουλευτική εμπειρία, μεγάλες ρητορικές ικανότητες και φυσική ικανότητα επιβολής που τον κάνει ιδανικό υποψήφιο για την θέση» πρόσθεσε ο ίδιος.   

Η υποψηφιότητα του Σόιμπλε για την προεδρία της Βουλής εκτιμάται ότι γίνεται λόγω και της ανάδειξης του ακροδεξιού AFD ως τρίτου κόμματος και των ειδικών… ικανοτήτων που θα χρειάζεται να έχει ο νέος πρόεδρος.  Και ίσως δεν τυχαίο που ο Grosse-Broemer  δήλωσε ακόμα ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Δρ. Σόιμπλε θα επιβλέπει τις επερχόμενες συνεδριάσεις της Bundestag  με τις 6 κοινοβουλευτικές ομάδες, δίκαια, με φρόνηση και με την αναγκαία αποφασιστικότητα».

Ο ηγέτης  των Ελεύθερων Δημοκρατών, Κρίστιαν Λίντνερ ανακοίνωσε ήδη με  tweet ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του FDP θα στηρίξει την υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία της Ομοσπονδιακής Βουλής.  

Πηγή και VIDEO: Reuters 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top