Τσίπρας από το ΙΤΕ Κρήτης: Αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα θα κάνουμε θαύματα

Συνάντηση και με ερευνητές που είχαν φύγει από την Ελλάδα και επέστρεψαν

Τσίπρας: Αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα θα κάνουμε θαύματα

Ενθουσιασμένος δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) του Ηρακλείου της Κρήτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ νωρίτερα κατά την περιήγησή του στους χώρους τους Ιδρύματος είχε πει: «Κρίμα που δεν γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων το έργο που συντελείται στο ΙΤΕ. Αν δώσουμε ανάσα στην έρευνα θα κάνουμε θαύματα».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο ΙΤΕ ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης και ο πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης.

«Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα έχει ένα τόσο υψηλό επίπεδο επιστημόνων και πρέπει να δώσουμε χώρο και ανάσα για να αναπτυχθεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του στο ΙΤΕ με νέους ερευνητές που είχαν φύγει από την Ελλάδα και επέστρεψαν.

 «Όσο η χώρα θα βγαίνει από την κρίση τόσο θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «όλη η κοινωνία επενδύει στη γνώση που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους επιστήμονες να επιστρέψουν» δήλωσε ο κ. Τσίπρας ο οποίος ανέβασε φωτογραφίες από την επίσκεψη και στο twitter

Σε παρατήρηση νέου ερευνητή ότι το ΙΤΕ έχει καλό brand name,  ο πρωθυπουργός είπε ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν τι είναι το brand name και γι' αυτό εξάγουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και τα επανεισάγουμε για να τα εμπιστευτούν οι Έλληνες.

Στο Ηράκλειο όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τις εργασίες του τρίτου περιφερειακού συνεδρίου, θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και το δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και στις 6.30 μ.μ.  θα μιλήσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top