Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα της κυβέρνησης για την πετρελαιοκηλίδα

Νέοι «κεραυνοί» κατά του υπουργού Ναυτιλίας και του πρωθυπουργού για την ρύπανση στον Σαρωνικό

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα

«Ένα πράγμα που έχω μάθει είναι πως δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα  για τους χειρισμούς  στο ναυάγιο του “Αγία Ζώνη 2”» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή.    

«Μην  ξεχνάτε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας έφυγε για το Λονδίνο μετά το ατύχημα. Ο πρωθυπουργός τόσες μέρες μετά και δεν έχει συγκαλέσει μια σύσκεψη με τους τρείς αρμόδιους υπουργούς, τον Υπουργό Ναυτιλίας, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τον Υπουργό, Αγροτικής Ανάπτυξης για να εξετάσουν πως θα αντιμετωπίσουν την κρίση» τόνισε επίσης ο κ Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ,  «υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες», ενώ επισήμανε ότι «όπου έχουν συμβεί τέτοιου είδους καταστροφές ο πρωθυπουργός της χώρας πηγαίνει επί τόπου βρίσκεται δίπλα και ενημερώνεται».

«Δεν έχουμε καν διεκδικήσει αποζημιώσεις και ενισχύσεις που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παράδειγμα για τους αλιείς» ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπενθύμισε την αντίδραση στην περίπτωση της μεγάλης καταστροφής στο θαλάσσιο περιβάλλον στην Ισπανία. «Στην περίπτωση της περιβαλλοντικής καταστροφής του πλοίου «Prestige» η κυβέρνηση είχε πάρει ενισχύσεις μέσα σε ένα μήνα σε χρόνο ρεκόρ κι εμείς δεν έχουμε καταθέσει καν αίτημα. Φαίνεται πως θα κάνουμε εμείς τη δουλειά της κυβέρνησης» τόνισε.

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης και για το γεγονός ότι «επιπλέον δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και δεν υπάρχουν  έλεγχοι για τα αλιεύματα».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top