Στο ακροατήριο η υπόθεση "Πυθία" κατά του Κώστα Καραμανλή

Τι υποστηρίζει ο Μ. Καρχιμάκης σε δηλώσεις του

Στο ακροατήριο η  κατασκοπεία κατά του Κ. Καραμανλή

Την παραπομπή σε δίκη του ελληνοαμερικανού πράκτορα William Basil και του πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχ, Καρχιμάκη φέρεται να αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών σχετικά με την υπόθεση κατασκοπείας – υποκλοπών κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όπως γράφει  

Εφόσον οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιωθούν μία σκοτεινή υπόθεση της πολύ πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, που αφορά και στις επιλογές της τότε κυβέρνησης Καραμανλή να επενδύσει στην οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, ενδεχομένως να φωτιστεί περισσότερο.

Σχετικές πληροφορίες για το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημελλειοδικών δημοσίευσε χθες η εφημερίδα "Δημοκρατία" και, σύμφωνα με αυτές παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας έναν Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, τον William Basil. Το πρόσωπο αυτό φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να βρίσκεται πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου του, που είχε συγκλονίσει την κυβέρνηση Καραμανλή. Κατηγορίες διατυπώνονται και για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, αλλά και στελεχών της ΕΥΠ, για υποκλοπή – διαρροή εγγράφων εθνικής ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν κατά καιρούς αποκαλυφθεί, η προσπάθεια παρακολούθησης του κ. Καραμανλή – ή ακόμη και εξόντωσής του – άπτεται των τότε πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για ενίσχυση των σχέσεων, οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών, με τη Ρωσία. Στο επίκεντρο βρίσκονταν και οι αγωγοί φυσικού αερίου, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν η πολιτική και οικονομική διελκυστίνδα μεταξύ South Stream και TAP αλλά και η εμφανής ενόχλησης αρκετών οικονομικών και πολιτικών κύκλων για τον προωθούμενο τότε αγωγό ρωσικού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Όλως τυχαίως (;) αμφότερα τα έργα (South Stream, Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη) στην πορεία εγκαταλείφθηκαν.

Μ. Καρχιμάκης: Καμία σχέση η υπόθεσή μου με την Πυθία - Πόρισμα της ΕΥΠ αποδεικνύει ότι δεν περιήλθαν έγγραφα στα χέρια μου

Σε επικοινωνία του newpost.gr με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι επίσημο έγγραφο αποδεικνύει ότι η υπόθεσή του δεν έχει καμία σχέση με το σχέδιο Πυθία καταγγέλοντας πως πρόκειται για παράνομη και μεθοδευμένη συσχέτιση των δύο αυτών υποθέσεων. 

«Ακόμα μία φορά, κατά την εξέταση της υπόθεσης που στήθηκε εναντίον μου από υπόδικους  εκπροσώπους του υποκόσμου, βρίσκομαι αντιμέτωπος με πρωτοφανή φαινόμενα λειτουργίας ορισμένων εκπροσώπων της  Ελληνικής Δικαιοσύνης. Μετά την, άνευ προηγουμένου, επιβολή εγγυοδοσίας εις βάρος μου, του 1.000.000 ευρώ, όταν την ίδια στιγμή σε υποθέσεις παιδεραστών, εμπόρων ναρκωτικών, βιαστών κλπ η ελληνική δικαιοσύνη επιβάλλει σαφώς χαμηλότερα ποσά, η οποία φυσικά αποσύρθηκε λόγω κατακραυγής από την κοινή γνώμη και από μεγάλη μερίδα του νομικού κόσμου, μετά την άστοχη, παράνομη και μεθοδευμένη συσχέτιση της υπόθεσης, με το προφανώς άσχετο σχέδιο Πυθία, κάποιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης στη χώρα μας πρωτοτυπούν και πάλι, αποδεικνύοντας ότι η δικαιοσύνη μπορεί να λειτουργεί όχι μόνο με δύο ταχύτητες, αλλά και με ταχύτητα φωτός όταν επιλεκτικά και στοχευμένα επιλέγουν να το πράξουν κάποιοι» ανέφερε.

Μάλιστα ο κ. Καρχιμάκης τονίζει ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών μελέτησε δικογραφία χιλιάδων σελίδων, συνήλθε σε διάσκεψη και παραμονές Δεκαπενταύγουστου, εξέδωσε το βούλευμα της παραπομπής του σε δίκη για την «ανυπόστατη, δόλια και αβάσιμη κατηγορία που έχει κατασκευαστεί εις βάρος μου από  υπόδικο και καταδικασθέντα πρώην πράκτορα της ΕΥΠ» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, προσθέτει, ότι το Συμβούλιο παρέλειψε «να σπουδαιολογήσει ότι ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός το έτος 2013 , στην "αγωνία" του να με εμπλέξει με τις άσχετες υποθέσεις Πυθία και υποκλοπές, αυθαίρετα και βεβιασμένα συνένωσε την υπόθεσή μου με αυτές. Για να έρθει λίγους μήνες μετά να ζητήσει το διαχωρισμό τους, επιβεβαιώνοντας το λάθος του. Άλλωστε ο σκοπός της διάδοσης στην κοινή γνώμη ότι "εμπλέκομαι" στο σχέδιο Πυθία και τις προεκτάσεις του είχε επιτευχθεί».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για υποκλοπή – διαρροή εγγράφων εθνικής ασφαλείας, ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει ότι πορίσματα της ΕΥΠ επιβεβαιώνουν ότι ουδέποτε περιήλθαν δημόσια έγγραφα στα χέρια του και κατηγορεί το Συμβούλιο ότι παρέλειψε τα πορίσματα αυτά βασιζόμενο αποκλειστικά «στην έωλη και στημένη καταγγελία του υπόδικου και καταδικασθέντα πρώην πράκτορα της ΕΥΠ».

«Βασιζόμενο, αποκλειστικά, στην έωλη και στημένη καταγγελία του ως άνω ανυπόληπτου προσώπου, το Συμβούλιο παρέβλεψε τα αδιάσειστα στοιχεία που προκύπτουν από τα αμετάκλητα πορίσματα των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΥΠ, σύμφωνα με τα οποία, ουδεμία ένδειξη τέλεσης των επίδικων αδικημάτων προέκυψε κατά τον ενδελεχή έλεγχο που η ΕΥΠ, ως αρμόδια υπηρεσία για την προστασία της εθνικής μας ασφάλειας, έκανε μέσω της διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Υποβίβασε τα πορίσματα-πρακτικά, τα οποία αποδομούν πλήρως το κατηγορητήριο, σε απλά έγγραφα της Γραμματείας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΕΥΠ και αβίαστα κατέληξε σε παραπεμπτικό διατακτικό, σημειώνοντας ρεκόρ ταχύτητας και προχειρότητας κατά τη μελέτη και αξιολόγηση της δικογραφίας».

Καταλήγοντας ο κ. Καρχιμάκης δηλώνει στο newpost.gr ότι «είναι δυσοίωνο στις μέρες μας ο ανώτατος υπερασπιστής των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ευνομούμενης πολιτείας, της εφαρμογής των δημοκρατικών αξιών και θεσμών, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη Δικαιοσύνη , να καταλείπει σκιές ως προς την αμεροληψία της, την ακεραιότητα και αντικειμενικότητά της, παρέχοντας έτσι σε κάθε οργανωμένο εγκληματία ευρύ πεδίο να διασύρει και να σπιλώνει τιμές και υπολήψεις.

Προσδοκώ όμως, ακόμα, πιστεύω και θέλω να έχω εμπιστοσύνη, πως η Ελληνική Δικαιοσύνη, έστω και στον επόμενο βαθμό, θα πράξει το καθήκον της και θα αποκαταστήσει την ηθική και νομική τάξη».

Nέα  δήλωση Καρχιμάκη:  Μεθοδευμένη , αβάσιμη  και ύποπτη η συσχέτιση που επιχειρήθηκε με την υπόθεση «Πυθία» και τις υποκλοπές

Σε δήλωσή του επίσης σήμερα το απόγευμα ο κ. Καρχιμάκης χαρακτηρίζει   «ψευδές , ανυπόστατο και συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας « Κυριακάτικη Δημοκρατία», το οποίο, όπως υποστηρίζει  «με αβάσιμα στοιχεία επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για την ποινική υπόθεση η οποία εκκρεμεί εις βάρος μου στην δικαιοσύνη», ενώ  αρνείται και πάλι την εμπλοκή του με τις υποθέσεις Πυθία και υποκλοπές, «με τις οποίες ουδεμία σύνδεση έχει η επίδικη υπόθεσή μου».

 Διαβάστε εδώ ολόκληρη την δήλωση του κ. Καρχιμάκη.    


Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top